Arbeidssøkere med humor har større sansynlighet for å få jobb

Arbeidssøkere kan gjøre lurt i å vise sin sans for humor når de prøver å finne seg jobb, da kandidater med humor har større sannsynlighet for å bli ansatt, viser en undersøkelse publisert hos BusinessNewsDaily.

Undersøkelsen, utført av CareerBuilder, fant også at når to like kvalifiserte kandidater ble sammenlignet, hadde de som var involvert i lokalsamfunnet og de som var best kledd større sannsynlighet for å få en jobb.

I tillegg, sa ledere at de mest sannsynlig ville ansette en kandidat som de hadde noe til felles med.

Arbeidsgivere sa også at det var mer sannsynlig  at de ansatte en kandidat som var i god fysisk form, interessert i aktuelle saker, involvert i sosiale medier eller kunnskapsrike om sport .

«Når du leter etter en jobb, er nøkkelen å selge din personlige merkevare,» sier Rosemary Haefner, visepresident for HR hos CareerBuilder.» Arbeidsgivere er ikke bare ute etter folk som er faglig kvalifisert for stillingen, men også noen som kommer til å passe inn på kontoret.»

Og selv etter en kandidat blir ansatt, vil han eller hun fortsatt evalueres, legger Haefner til.

«Arbeidsgivere vil løpende vurdere personlighet, ytelse og atferd når de vurderer muligheten for forfremmelse,» sa hun. «Du bør behandle din nåværende jobb som et utvidet intervju for neste jobb du vil ha i selskapet.»

Med det i tankene, kan arbeidstakere gjøre en rekke tiltak for å bidra til å forbedre egner sjanser til forfremmelse.

Først og fremst, sa en tredjedel av arbeidsgiverne i undersøkelsen at de mest sannsynlig vil forfremme en ansatt som har bedt om det i det siste.

I tillegg, sa ledere er det flere måter arbeidstakere kan ødelegge egne sjanser til å bli forfremmet.

For eksempel sa 71 prosent av arbeidsgiverne at arbeidstakere som sier «Det er ikke min jobb » ikke vil få tilbud om forfremmelse.

Andre vanlige feil som vil ødelegge dine sjanser for forfremmelse er, å komme for sent til jobb, lyve, ta æren for andres arbeid og gå hjem fra jobb tidlig.

Videre er det lite sannsynlig at arbeidstakere som sladrer, tar seg friheter i utgiftsføringen, ikke kler seg profesjonelt eller banner, vil få en forfremmelse, viser undersøkelsen.

God folkeskikk funker på jobb også gitt 😉

Undersøkelsen er basert på svarene fra mer enn 2000 ledere og HR fagfolk

Ingfrid Landsnes

Leder selskapet Organisasjonsrådgiveren med mer enn 20 års erfaring i drift og ledelse inkludert 12 år som leder av HR funksjonen i flere leverandørselskap innen Olje og Gass industrien. «Konkret, praktisk og direkte tilnærming»

4 tanker om “Arbeidssøkere med humor har større sansynlighet for å få jobb

 • 25/10/2013 på 07:35
  Permalink

  Godt skrevet, bra innlegg, 🙂

  Svar
 • 25/10/2013 på 08:57
  Permalink

  Hyggelig å få dette bekreftet.

  Ønsker deg en fin helg!

  Med vennlig hilsen / Kind regards

  Trond Hegglund

  Sr. Organisasjonspsykolog
  Partner Assessit A/S
  Mob: + 47 90797038
  Mail: the@assessit.no
  Stokkamyrveien 13, 4313 Sandnes
  http://www.assessit.no

  Svar

Kommenter gjerne

%d bloggere liker dette: