God Sommer og slutten på Annerledesåret

Da var året gått – vårt annerledesår er over og vi er på vei hjem til Stavanger. Til hverdagen, familie, venner, kunder, byen vår, leiligheten, kunsten, bøkene, sengen, klærne, terassen, naboene….
Jeg gav året vårt navnet Annerledesåret, kunne ha valgt å kalle det for Friåret. Men hvem ønsker vel å ha Fri et helt år? Ikke jeg! Et år fyllt av Annerledeshet Ja, men ikke Fri. Ikke Fri i den betydningen at man bare ser på stjernene og rusler i strandkanten 😉

Et Annerledesår fyllt med tid til å lære, tid til hverandre, tid til utvikling av hode og hjerte

 

Motivasjon arbeidsklær

Læring

Vi har fått være endel av Årshjulet i byen vi bor i, Vilanova i la Geltrú. Vi har sett at verden ikke er så stor, samtidig som vi i vårt lille land i nord lever i en egen liten boble! Når cafeer og butikker legges ned, når mor og far bekymrer seg for neste dag, har vi penger til husleien eller klær til barna? Vil arbeidet jeg har bestå om tre måneder?

“Du har det godt du”

sa Marcos til Hans Erik, uten misunnelse, men bare som en konstatering av at vårt liv er svært annerledes enn for de fleste her. (Selv om vi sitter her med betydelig mindre penger enn i vårt normalliv i Stavanger) Vi tar med oss viktig læring hjem! Prioriteringen av Tid foran Penger er nå så enkelt! Vi er veldig takknemlig for å ha fått anledning til å lære en annen kultur å kjenne, se hvordan de rundt oss evner å spre glede selv om livene for mange er snudd på hode av den Økonomiske Krisen.

Karneval og “dropskrig” på rådhusplassen

Vilanova i la Geltrú has one of the most intense calendars of traditional celebrations in Catalonia, especially Els Tres Tombs, Carnival and Festa Major.” 

Nå er det 1000 Fryd & Sommerferie

Ønsker – Ønsker ikke

Nå ønsker vi oss tilbake til hverdagen 🙂 Til travelhet – til forventninger om leveranse. Til byen, venner og famile – være endel av vårt eget nettverk. Men… “ikkje i dag – i mårå” er det tid for hverdagens gleder! Nå er det sommer og ferie først!

Late dager – Sene kvelder – Rosevin i glasset – Venner og Familebesøk – Ut på tur – Iskrem – Blomsterprakt – Sand og Sjø – Brune legger – Shorts ved siden av sengen – Varme – Sol som skinner – Båtliv på havet – Ny kjole – En bok på stranden – Sandaler – Stille – Fest – Sykkeltur – Håndkle på armen – Ingen bilkø – Rusle på stranden – Tær i vann

¡Buen Verano a Todos y Hasta luego!

Musikk, kyr og iskrem!

Photocredit: Photopin

8 thoughts on “God Sommer og slutten på Annerledesåret

 1. Geir Lund Reply

  Hei Ingfrid

  Takk for sist! Det høres og ser ut som du og dere har fått nye impulser og mange impulser i et annet land som har helt andre utfordringer enn vårt kjære Norge… Men uansett hvor man måtte være i livet eller hvor man bor her i verden så har livet lært meg at man ofte får som fortjent, hvis du skjønner. Et helt land kan ikke komme i den kategorien, men som individ så er det mye man kan gjøre med egen tilværelse. Jeg håper du kan ta med deg dine erfaringer inn i norsk næringsliv og øse av din kunnskap. Lykke til…:-).

  Mvh. Geir

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Hei Geir, tusen takk for besøk, hilsen og kommentar til bloggposten min 🙂

   Ja vi har fått nye impulser å ta med oss hjem til Stavanger, til bruk i hverdag og fest! At vi er vår egen lykkes smed er jeg veldig enig i Det er Meg det kommer an på er en av mine leveregler. Mange her reiser ut av landet, finner seg jobb og bosted i land (som Norge) som fortsatt har arbeid å by på. Studentene starter tidlig å se ut av landet sitt. For landet som helhet mister en jo verdigfull kompetanse, så vi får krysse fingrene for at vi etterhvert ser en snuoperasjon mot “bedre tider”.

   Håper å se deg til høsten!

 2. Jørn Kippersund Reply

  Det har vært veldig inspirerende å følge med på ditt annerledes-år, selv om jeg ikke har rukket å kommentere så mye. Desto bedre bonus for meg at jeg rekker å treffe deg på “annerledes-banen” før du drar. Gleder meg til lørdag 🙂

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Tusen takk Ann Helen! Å være endel av #KjoleForSkole-aksjonen er et privilegium, utrolig kjekt å se at engasjement som bærer frukter! Nå blir det spennende å se resultater 🙂 Håper vi får anledning til å treffes!

 3. Bente Rønne Reply

  Hei ingfrid
  Det har vært kjekt å følge med på anderledesåret ditt og veldig inspirende å lese bloggen. Velkommen hjem 🙂

Kommenter gjerne