30 Utdaterte Lederskapsmetoder – et paradigmeskifte?

Lederutvikling

Det brukes mye tid og penger i organisasjoner på Lederutvikling. Et interessant spørsmål som Mike Myatt stiller er:

“Produserer vi bedre ledere eller bare flere folk i ledende stillinger?”

Hva er Lederskap akkurat hos dere? Klarer dere å definere, identifisere og ikke minst utvikle Lederskap i tråd med samfunnet og menneskets utvikling? For meg er det ikke tvil om at vi ser et stort behov for ledere med endringsvilje og -evne. Har vi det?

Altfor mange mennesker i ledende stillinger er fortsatt uvillig eller ute av stand til å gjøre de nødvendige endringer for å skape en sunn bedrift også for fremtiden. Disse såkalte ledere mangler karakter, mot, eller evnen til å gjøre det rette. De klamrer seg til status quo i stedet for å fokusere på utfordringene som ligger i vekst, utvikling og endring. -Tøffe ord her fra Myatt

Foreldet lederskap?

Tviholder dere på gamle, ineffektive og utdaterte metoder for ledelse? Er dere på vei til å bli foreldet? Klarer dere å se nye muligheter i en endret verden, skape en bærekraftig organisasjon for fremtiden?

Det må være vilje til å gjennkjenne dårlig lederskap og aktivt definere, utvikle og sette en standard i din organisasjon for det lederskapet som trengs i dag og fremover.

Virksomheter mislykkes ikke – ledere gjør.

Etterlyser økt selvinnsikt

Karoline M.H. Kopperud sier:

Det er svært lavt samsvar (4-6 prosent) mellom lederes vurdering av sin egen ledelse og medarbeidernes vurdering av den samme ledelsen. – Svært lav selvinnsikt! Hennes foredrag finner du HER

I Bård Kuvaas` artikkel, Overvurderte menn hevdes det at ledere (spesielt menn) har en tendens til å overvurdere egen lederkompetanse.

En av nøkkel ingrediensene i ”transformerende ledelse” er å våge å utfordre etablerte sannheter. Skal du vurdere Lederskap og sette Agendaen for fremtiden må du evne å se deg selv og organisasjonens Status Quo.

Et paradigmeskifte

I et forsøk på å hjelpe ledere til å forstå hva som skal til for å gjøre overgangen fra det gamle paradigmet til det nye har Mike Myatt laget en utrolig bra visuell grafikk med 30 Lederskapsmetoder for å inspirere til kreativ tenkning og utfordrende dialog.

“Jeg ønsket å lage en grafikk som viser gammelt og nytt paradigme i en sterk kontrast, for å hjelpe ledere til å se hva som skal til for å skape en kultur for ledelse i dag og å foreta en rask vurdering av organisasjonens mangler innen Lederskap,” sier han.

Grafikken er et utdrag fra boka Hacking Leadership (Wiley) som kommer 16 desember 2013.

Bruk den til å vurdere behov- og å lage et veikart for endring hos dere!

Er du enig i at vi er inne i et Paradigmeskifte innen Lederskap?

Forbes-List-of-Paradigms1107

4 thoughts on “30 Utdaterte Lederskapsmetoder – et paradigmeskifte?

 1. Else-Marie Sandvoll Reply

  Jeg er så enig med deg Ingfrid – eller med Myatt. Jeg prøver å få ledere til å starte i andre enden – nemlig å spørre seg selv hva de vil med lederstillingen, hva er drivkraften, hva vil de utrette. Jeg låner den oppstillingen av paradigmeskifte hos deg – ok?

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Flott å starte med vår egen drivkraft samme hva det er vi skal igang med! Hadde akkurat en flott diskusjon om det samme med en tenåring i går kveld som lurer på hva hun skal bli når hun blir stor 😉
   Husk å legge ved link til Forbes siden hvor Mike Myatt la ut Grafikken når du bruker den 🙂

 2. Pingback: 30 Utdaterte Lederskapsmetoder - et paradigmesk...

 3. Pingback: Organisasjonsrådgiveren har mottatt en jobbsøknad, kan du hjelpe? « Ingfrid Landsnes

Kommenter gjerne