6 grunnleggende lederferdigheter

“Bedre ledelse i hverdagen” episode #00

Da var #referansekunden på plass – etter 4 uker med markedsføring og salg ble det napp 😉 Ble selvfølgelig veldig glad når meldingen kom rett før påske.

Lansering av nytt produkt/tjeneste trenger selvfølgelig referanser. Kan ikke forvente at alle tar mitt engasjement og tro på innhold og metode for god fisk 🙂

Her kommer et lite innblikk i planleggingen og forventningene.

Eureka Pumps AS valgte Lederutviklingsprogrammet “Bedre ledelse i hverdagen” for sin avdeling Operations Support Services med Direktøren Øystein Solberg i spissen. Selskapet har 232 ansatte, 90 av dem i OSS (Operations Support Services).

Avdelingen er lokalisert på fire steder i Norge, Lysaker, Råde, Kristiansund og Stavanger. Lokaliseringen er kanskje det som vil gi oss den største utfordringen i gjennomføringen – da metoden som er valgt for programmet er tre timers à 6 samlinger. Mulig vi akkurat her velger å slå sammen noen av samlingene.

. lederutvikling, ledelse

Vi, Øystein (leder), Ellen Vevle (HR) og jeg satte oss ned onsdag 23 april for å snakke litt om forventninger og lage en gjennomføringsplan. Øystein velger å legge andre samhandlingsoppgaver, f.eks. sine ledermøter samtidig med programmet, da hver samling i programmet tar tre timer er det forsatt endel timer igjen av dagen – blir god Kost/Nytte av det 😉

“Dette må jo være obligatorisk for alle ledere” sa Øystein da vi gikk igjennom temaene.

Ja, det bør det – her er fokuset på grunnleggende lederferdighetene. Det som skaper handling av våre verdier i hverdagen. Første samling er satt til tirsdag 13.mai – gleder meg veldig til å møte hver og en av de 13 deltakerne 🙂

6 Grunnleggende Lederferdigheter

 

  1. Vis vei – skap entusiasme og forståelse for bedriftens verdier, mål og visjon
  2. Snakk sammen – konstruktive tilbakemeldinger og dialog
  3. Vær en rollemodell – Inspirer og Engasjer
  4. Forstå styringsrett
  5. Endringsorientering – Skap trygghet og omstillingsevne
  6. Forstå arbeidslivets regler – Hva som regulerer

 Eureka logo

Våre forventninger til kurset er:

 

  • Å skape trygge ledere med en grunnleggende forståelse for lover og regler
  • Å skape trygge ledere som er istand til å takle vanskelige situasjoner/samtaler
  • Å skape trygge ledere som kan ta upopulære (og selvfølgelig populære) avgjørelsen
  • Å skape ledere som faktiske ser at ledelse er et fag og at kunnskap rundt dette er ferskvare

Tusen takk for tilliten dere har vist ved å velge meg som leverandør! Da vet jeg hva som er mitt mål for programmet:

På best mulig måte innfri de forventingene dere som kunde har, til akkurat denne leveransen!

Lederutviklingsprogrammet bedre ledelse i hverdagen

Når jeg er ute å drikker kaffe og forteller om Lederutviklingsprogrammet “Bedre ledelse i hverdagen” bruker jeg presentasjonen som du kan finne her:

[button link=”https://dl.dropboxusercontent.com/u/8253140/Til%20visning/Lederutviklingsprogram%20%22Bedre%20ledelse%20i%20hverdagen%22.pdf” color=”default” size=”small” target=”_self” title=”” gradient_colors=”,” gradient_hover_colors=”,” border_width=”1px” border_color=”” text_color=”” shadow=”yes” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Lederprogrammet[/button]

Har du lyst til å invitere meg på kaffe er det bare å ta kontakt 🙂

Som jeg skrev i bloggposten: Ønsker dere å utvikle lederne hos dere? Så vil jeg til å fortelle hele historien her på bloggen, hver samling får sin episode. Deltakerne vil etter hver samling gi score på innhold – gjennomføring og kursholder. Jeg deler de erfaringene vi gjør, den scoren deltakerne gir og hvordan jeg jobber videre.

Det er jo litt gru-gleding kjenner jeg, men det er jo en fantastisk måte å få tilbakemelding på. Justere og ta lærdom av den input en får. Blir det bare 1 -ere får jeg ta en dag i “sutrebua” før jeg hiver meg rundt og trør til igjen! Bretter opp armene – det er jo dette jeg vil – det er jo dette jeg brenner for – så… Man får til det man vil, eller som Benjamin Franklin sier det:

 

Kommenter gjerne