6 måneder i Sosiale Medier

HVORFOR

Februar 2012 starter en tanke om at “bedriften min og meg” burde være synlig på nett og når annerledesåret starter  juli 2012, blir det også viktig å bli husket av eksisterende nettverk. Jo større positivt nettverk jo bedre den dagen jeg igjen skal fakturere timer full tid.

“Som sagt så gjort – Synlig på nett – Velger Sosiale Medier – Vi hiver oss uti det :-)”

HVORDAN

Jeg hadde hatt konto på Twitter, LinkedIn og Facebook i noen år uten å tenke så nøye over hvorfor. LinkedIn var naturlig i HR rollen, Facebook for å følge familie og venner, Twitter mer av nyskjerrighet og for nyhetsoppdateringer.

2 ting var avgjørende for min innfallsvinkel i startfasen: Boka – Raushetens tid av Katrine Aspaas og Foredraget The power of vulnerability på Youtube av Brené Brown. Jeg ble fasinert av delingskultur, raushetsbegrepet og det å tørre. Veldig glad for at jeg fikk med meg dette før alle tekniske råd om hvorfor og hvordan ta i bruk sosiale medier.

Jeg dro stor nytte av at jeg liker å lese fagartikler, at egen mailboks alltid er- og har vært full av informasjonsbrev. Med verktøyene sosiale medier fant jeg et sted å dele denne kunnskapen og med det kanskje også bidra til at andre utvikler seg.

I startfasen var det viktig å øke antall følgere, du vet å stå å rope ut i en tom sal gir ikke akkurat godfølelsen. Jeg er som de fleste andre, jeg liker å bli sett, hørt og å motta tilbakemeldinger. Skulle “bedriften min og meg” bli synlig, ja da måtte det følgere til.

Organisasjonsrådgiveren på nett

MIN BRUK AV SOSIALE MEDIER

TWITTER

Her treffer jeg mange “likesinnede” som liker å lese nytt om “det meste” og som er interessert i mitt fokus som er #menneskerpåjobb (Lederskap og Medarbeiderskap). Det er også på twitter jeg har hentet mest læring om sosiale medier. Det er bare å lene seg tilbake så kommer det blogger, innspill og gode råd på løpende bånd 🙂 Hiv deg på diskusjonene og kos deg!

blockquote“Det er noe med den kjappe strømmen av oppdateringer, et “oppkomme” av kunnskap som trekker til seg informasjon som en svamp!”

FACEBOOK

16. oktober 2012 åpnet jeg egen facebook side for Organisasjonsrådgiveren.

Jeg startet “høyt”, var faglig, fant mange flotte artikler, bilder, laget “apper” med presentasjoner, foredrag, hadde fotokonkurranse osv. Hmmm.. Var det det følgerene ville ha? Klarte jeg å lytte? Er litt hjertebarnet, kanskje fordi det er det Medie jeg først startet selv, kanskje fordi det er det som er mest uforutsigbart eller kanskje fordi det er vanskelig å definere hva som kan gi nytte til mine følgere.

Fortell meg gjerne hva du ønsker å lese mer om!!

Er enklere i formen nå, prøver også å være mer personlig og spørrende enn  “belærende”  😉 Målet er å få siden enda mer aktiv, at følgerene ikke bare trykker Liker, men gjør det fordi de ser at siden gir dem merverdi i hverdagen og engasjerer dem.

Jeg skiller på hva jeg gjør på Organisasjonsrådgiveren sin side og hva jeg gjør på den private. Vil du følge med på hva jeg styrer med faglig så vet du hva du må gjøre…. Trykk liker 🙂

LINKEDIN

Det faglige nettverket hvor jeg allerede hadde mange kontakter. Mennesker jeg har jobbet med, hatt en kopp kaffe- og gode samtaler med. Ble også her mer aktiv. Deler i dag faglige artikler, liker og kommenterer andre sine oppdateringer. Det har økt nettverket og helt klart treffpunktet for ny og eksisterende kundemasse. Diskusjonen som nå er med at bedrifter “forbyr” ansatte å være og å bruke LinkedIn er helt absurd! Det er å gå baklengst inn i fremtiden! Vær stolt av dine ansatte, vis frem deres kompetanse og gjør bedriften din attraktiv for andre!!

GOOGLE+

For meg ble første møte med Google+, gruppen Google+Norge. Et flott sted å starte da du fra første stund har aktive mennesker som er klare for en dialog. Da jeg etterhvert har blitt moderator i både Google+Norge gruppen og Sosial Direkte Forumet er dette i dag en flott møteplass og læringsarena for meg. Det er god plass til lengre diskusjoner og Hangout muligheten er jo bare genial!

INSTAGRAMPINTERESTSLIDESHARE

Instagram; Gøy med bilder, mange jeg kjenner! En herlig måte å se hvordan hverdagen er hos andre. Her er jeg ikke “flink nok” med # hashtagger av alle varianter til at det blir den store følgerskaren men koser meg og trives med de jeg har :-).

For ei som liker å ha orden i sysakene, er Pinterest genialt, mitt digitale kontor! Et sted å samle det jeg finner som må taes vare på, uten at jeg trenger allverdens apper. Og så er det jo flott å se på!

Slideshare er nok det medie som har gitt mest i forhold til synlighet med minst innsats. Jeg lager til presentasjoner med egen faglig kompetanse og deler med meg! Dette viser seg er matnyttig og verdifullt for andre. Herlig!

BLOGG

I all verden, jeg skrive? Norsk var mitt desidert dårligste fag på skolen! Bare tanken på en stil med tittel “En tur i skogen” får meg til å fryse på ryggen! Men hadde etterhvert skjønt såpass at skulle jeg lykkes med å gjøre bedriften min synlig så måtte blogg og nettside på plass. Jeg gikk høyt ut, skapte forventning om at noe skal skje og lanserte siden med “brask og bram” Hehe :)) Tøff i trynet er hun iallefall! Det fikk bære eller briste!

Det har vært en utrolig opplevelse! Med god hjelp fra kjæresten som kritiker og rødblyant har bloggen fått en mottagelse jeg ikke turde drømme om. Vurderingen av om det er mye eller lite besøk er jo selvfølgelig relativt i forhold til hva en sammenligner med, men for meg har det vært overveldende! Nå skriver jeg lite om turer i skogen så skrivingen går lettere når det er eget fagområde som skal ned på “papiret”. Bloggen har også innslag av “bedriften min og meg”. Bloggpostene om Annerledesåret vårt er godt besøkt, det er nok mange som selv har tenkt tanken og synes det er kjekt å lese om de som faktisk gjorde det.

Bloggen har blitt “bedriften min og meg” sitt hjem. Her bor vi digitalt og bestemmer selv hva som skal med og hvordan det skal se ut. Nå har økonomiske vurderinger gjort at jeg fortsatt er på wordpress.com, så endel begrensninger er det. Kan tro jeg gleder meg til å få bloggen over på egen server og selv få kontroll på layouten!

TAKKETALE

Dette burde vært det lengste kapittelet, men jeg velger å ikke sette inn noen navn! (ingen nevnt, ingen glemt) Men uten dere, mine nye og gamle venner som deler, liker, kommenterer og “heier” hadde dette vært et bedrøvelig kapittel! 1000 1000 TAKK! Håper jeg klarer å formidle i hverdagen at jeg setter stor pris på dere alle sammen.

Kravler meg oppover mot trinn tre :-)
Sitter på trinn to og lener meg mot trinn tre 🙂

HVA NÅ

Sosiale Medier er verktøy for Sosial Kommunikasjon! Det er iferd med å endre vår måte å kommunisere på, både som privatpersoner og bedrifter. Jeg har lært meg litt om et nytt fagområde, funnet fantastisk mange fagfolk som kan dette. Jeg har økt “bedriften min og meg” sin synlighet, nettverket har blitt vesentlig større så jeg er fornøyd med resultatene så langt. Neste kapittel vil jo handle om å skape “butikk” av synligheten! Jeg er kommet for å bli, både med meg selv og bedriften min.

Her kommer tallenes tale; Hvor lenge jeg har holdt på, innsatsen som er lagt ned og hvor stor synlighet jeg har klart å skape. Jeg har prøvd meg på min første “offisielle” Infografikk! GØY!

Organisasjonsrådgiveren på nett

12 thoughts on “6 måneder i Sosiale Medier

 1. gr0s Reply

  Fin oppsummering! Likte grafene 🙂 har gjort lignende oppdaging av ulike sosiale medier selv i mitt år borte fra jobb, er så mye interessant! Ser du ikke har sett på Storify og Quora – er også gode og nyttige verktøy.

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Hei Gro, takk for hyggelig tilbakemelding og Jepp grafer er Gøy! Er glad for mitt år hvor jeg har hatt mulighet til å utforske sosiale medier! Har sett Storify og Quora såvidt i bruk, så nå må jo det bli det neste, tenker jeg 🙂

 2. Nadia Reply

  Hei Ingrid,
  Dette var godt og inspirerende skrivning. Mange åpne og fine refleksjoner. -Jeg kan kjenne meg igjen i forhold til det du skriver om “norsk stil” :). Jeg ser at du er på mange arenaer og jeg synes det hadde vært interessant å vite hvilken av de som du forventer størst ROI i forhold til tiden du bruker på å være “overalt”. Hvorfor? Jo, for i forhold til hva du skriver tror jeg at vi er på samme sted i forhold til oppstart av egen virksomhet :).

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Hei Nadia, takk for fin tilbakemelding 🙂 Ja, jeg er på mange arenaer og treffer nok forskjellig publikum i det enkelte Medie. Jeg har drevet egen virksomhet siden våren 2010, men har siste året gitt meg selv anleding til å fokusere på å lære meg sosiale medier.
   Svaret mitt må du se i forhold til meg og min bedrift`s fokus og Region – (HR-Ledelse-Rogaland) Har jobbet i forholdsvis konservative bransjer med liten eller ingen tilstedeværelse i sosiale medier.
   Når det gjelder synlighets – ROI kan jeg dele det i to, LinkedIn har helt klart vært det medie som best har egnet seg til å ta vare på eksisterende kunder. Twitter, Google+ sammen med denne bloggen har nok vært der jeg har utviklet det største nye nettverk! Så er det jo samspillet mellom de forskjellige medier og min aktivitet som gir synlighet!
   Det blir det spennende når fokus igjen skal gå mot Kunder og Fakturering 🙂 Utgangspunktet er bloggen – Hjemmesiden, LinkedIn et must, aktivitet på Slideshare tror jeg er viktig, kanskje egen Google+ side er noe jeg bør vurdere?

   Vel som du ser… har ikke svar, bare synser litt utifra de tall jeg har i dag 🙂 Når vi nærmer oss årsskifte 2012-13 vil jeg nok ha sett mer av hva som direkte gir meg treff ute hos kunder! Lykke til med din virksomhet!

Kommenter gjerne