Gøy på kontoret når “alle andre” er på ferie

Har “alle de andre” tatt ferie?

For mange kan dette være en stille tid på kontoret – ja til og med kjedelig! Er du av de heldige som kan kjede deg litt, kom jeg over 10 gode ideer fra Arlette Bentzen hos Arbejdsglæde nu som du kan bruke til å sprite opp den stille tiden og finne trivsel og energi mens du passer fortet 😉

Først av alt, fortalte hun at du kan ta det med ro. Ikke forvent at du holder det samme tempo som når det er full fart. Det er helt naturlig at du holder et høyere tempo når telefonene ringer i ett og du er travelt opptatt. Det er sikkert mer enn nok å gjøre når alle er på plass igjen, så det er nå du kan lade opp batteriene.

Her er hennes 10 ideer

 1. Ferie moroLær en kollega bedre å kjenne. Spis lunsj med en kollega du ikke kjenner så godt, be om hans / hennes beste ferieopplevelse. Det er viktig at du ikke snakker jobb, men benytter anledningen til å lære å kjenne hverandre som medmennesker. Gode ​​relasjoner på jobb gir høy arbeidsglede.
 2. Endre din nåværende talemelding på mobilen så det blir en lykkelig talemelding. Hvordan høres din talemelding ut nå? Ring opp deg selv – høres du glad ut eller er stemmen trist eller kanskje ensformig? Høres du ut som en DU ønsker å snakke med? Kanskje ikke … da er det på tide å spille inn en ny melding, som er litt gladere enn den gamle.
 3. Endre e-signatur til en personlig og lykkelig e-post signatur. (hvis du kan)
 4. Ordne til en overraskelse til en eller flere av dine kolleger som nå er på ferie – tenk om de etter ferien kommer på jobb og får et smil fra dag en … Skriv en søt personlig melding, pynte kontoret med blomster fra hagen din, eller kanskje en pose med hans / hennes favoritt godteri … Du kan også dekorere hele avdelingen. Det vil også være en god idé å gjøre for en av dem som faktisk også er på jobb. Uventet vennlighet som vi kaller det, er når du bruker en anledning til å gjøre andre glad ved å gjøre noe hyggelig og uventet for dem.
 5. Husk å ta en tur i frisk luft – alene eller sammen med en kollega. Frisk luft og mosjon gir deg fornyet energi til oppgavene for dagen, og da kan du også lære kollegaen din bedre å kjenne. En vinn-vinn ☺
 6. Ta det vi kaller “me-time”, det gir fornyet energi og fokus. Ta 5 minutter til deg selv der du sitter uforstyrret og bare tenker. Hvordan føler du deg akkurat nå? Er du lykkelig? Noen mediterer mens andre tar en power nap, slapper av med en kopp kaffe – uansett hva du velger er det viktigste at du sitter alene og bare har tanker om deg selv.
 7. Snakk med dine kolleger om organisasjonens største suksesser siden nyttår – hvordan feiret dere det? Kanskje det skal feires nå med det samme, eller kanskje dere feirer når alle de andre er tilbake fra ferie. Bruk ekstratiden i sommer til å planlegge en overraskelse når de er tilbake. Det er viktig å feire suksesser, store og små. Arbeidsglede kommer bl.annet av å fremheve de tingene dere faktisk har gjort, så det gir god mening å feire suksesser.
 8. Rydd opp i hauger. Umiddelbart høres det litt kjedelig ut, men det er en stor tilfredsstillelse å rydde vekk hauger. Når jobben er ferdig, må det selvsagt feires – kanskje med en iskrem 😉
 9. Lytt til musikk som setter dere alle i godt humør.
 10. Ta sommer capsen på, plasser føttene i en balje med vann og kast en badeball rundt i rommet – eller start et mini-sommer-OL. Dere kan hver velge en idrettsgren.

Ferie moro

Idrettsgrener i Sommer-OL 2013:

 • Tennis – Et krøllete ark kan lett bli en ball og en bok eller mappe kan være racket.
 • Bordtennis – Et lite stykke sammenkrøllet papir blir ball og et lite hefte er balltreet. Deretter er det bare å rydde møterommet, og du kan spille rundt bordet.
 • Bowling – Tomme toalettruller settes opp som kjegler, lag baller av sammenrullet papir.
 • Kontor-race

Have fun 🙂

Kommenter gjerne