Hvorfor blogger jeg?

blogg, sosiale medier

Jeg er blitt invitert til en sofaprat om Blogg og Bloggermakt av Innovativt Nettverk og invitasjoner av den sorten gjør at jeg må tenke meg litt om. Hva er blogging for akkurat meg og min bedrift?

Fra arrangementet Bloggermakt:

Vi tar opp spørsmål som; «Hvorfor blogger du?», «Hva er bloggsuksess for deg?», «Hva slags makt ligger i en blogg?» og «Hvordan måler du effektiviteten?-antall klikk eller tilbakemeldinger?».

Vi vil tydeliggjøre hva en (seriøs) blogg er, og hva en blogg kan bety for deg eller for selskapet du jobber i. Hva kan kommunikasjonsmiddelet blogg gjøre for deg? Hva kan du få ut av å skrive eller lese en blogg?

Jammen… det  er ikke småtterier denne sofapraten skal få satt igang tankespinn rundt og forhåpentlig ha litt svar på! Her må det en seriøs tankerekke til…. 😉

 

[title size=”2″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”” class=”” id=””]Hvorfor startet jeg å blogge?[/title]

ENKELT….. og ikke veldig raust, med fine ord om å ønske å dele med andre. Jeg, med mitt enkeltmannsforetak har behov for kunder, det betyr at jeg trenger markedsføring, synlighet og enkel tilgang for kundene mine til å se hva jeg kan levere, hvem jeg er og hva jeg står for (merkevarebygging) og hvordan de skal få tak i meg.

Med en blogg oppnår jeg at nettsiden min blir lest hver dag. Med nye bloggposter kommer det nye lesere til, samtidig som det gir nye grunner for tidligere lesere til å gå inn på nettsiden, som igjen viser frem mine tjenester og kontaktdata. Når jeg skriver om tema kundene mine er interressert i og som de “googler” F.eksempel bedre ledelse, lederegenskaper, medarbeidersamtalen eller lederprogram kommer jeg etterhvert tidlig opp i søket og kan gi svar på det de etterspør. Her kunne jeg nok gjort mye mer, men du vet, må ut og tjene penger også.

 

[title size=”2″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”” class=”” id=””]Hvorfor blogger jeg fortsatt?[/title]

Bloggsuksess? Effekt? Må jo måles i forhold til hva jeg ønsker å oppnå med bloggen – Økt synlighet er ikke alltid så lett å måle, men økningen i lesere på bloggen samt følgere og engasjement i andre sosiale medier er jo en pekepinn. Når jeg i tillegg får forespørsler fra ukjente oppdragsgivere vil jeg si at JO… bloggingen sammen med aktivitet i sosiale medier som Facebook, Linkedin og Twitter gir meg økt synlighet og med det, nye kunder. Når dette i tillegg så og si er gratis kan jeg ikke se andre markedsføringsalternativer for meg.

Så har jeg opplevd gjennom de snart to årene som er gått at bloggingen også tilfører verdi langt utover synlighet.

Jeg får også satt ord på egne tanker om faget mitt. Jeg opplever læring og gode diskusjoner i et utvidet nettverk. Det gir meg stor merverdi i utviklingen av meg selv, både privat og faglig. Dette er jo spesielt viktig når en er alene uten daglige kollegaer å sparre med.

Du vet….

Den som tror han er utlært og ferdig, er ikke utlært men ferdig

 

[title size=”2″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”” class=”” id=””]Makt og Samfunnsansvar[/title]

Det er klart det ligger muligheter for makt og å sette dagsorden med utgangspunkt i en blogg.  Vi ser jo i dag at store nyhetsformidlere i større utstrekning bruker blogger som endel av sitt innhold. Vi ser bloggere få nyhetstid og muligheter til å synse om så mangt i alle kanaler. Her settes dagsorden og “folkemeninger”.

“Sofaen” er fyllt opp med fine folk som har mye lengre og bredere erfaringer enn meg så her er jeg sikker på at det blir gode innspill og diskusjoner.

At vi alle som skriver og ferdes i det åpne landskapet som internett er, har et ansvar for å oppføre oss ordentlig, bruke folkeskikk og tenke på at det vi skriver skal tåle dagens lys, er en selvfølge! Men det ligger et større samfunnsansvar når en opparbeider seg en posisjon/makt. Hvor langt den går kan kanskje vurderes utifra hvilken rolle du har. Det er naturlig for meg å tenke at det ligger mer makt og med det et større ansvar på en valgt politiker enn på meg 😉

Hmmm… eller ikke….dette blir en utrolig spennende debatt jeg gleder meg til å være endel av.

 

[title size=”2″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”” class=”” id=””]Blogg som verktøy for deg som leder[/title]

Jeg kan ikke skrive om blogging uten å ta med meg det som opptar meg mest; Ledelse og det indre livet i organisasjoner. Den muligheten lederen har til å være åpen, vise hvem han/hun er ved bruk av blogg som medie, er jeg forundret over at ikke flere benytter seg av.

Tenk å få lese om sjefens erfaringer, tankespinn og kanskje litt om de gangene det ikke gikk som en forventet? En av de beste bloggpostene jeg har lest i så måte er når Øyvind Jacobsen, Markedsdirektør i GMC, skriver om: Det skar seg Uke 12 som markedsdirektør

Jeg tror den interne virkningen av at Øyvind her byr på seg selv er uvurderlig, og en skal ikke se vekk ifra at det eksterne livet, kunder og andre også synes det er godt å se at i GMC jobber det virkelige, ærlige mennesker.

By på deg selv, vær autentisk, det skaper trygghet og tillit.

Det er heldigvis gode eksempler på ledere som blogger. I bloggposten; Derfor blogger norske ledere, hos Hans Petter Nygård Hansen finner du flere og du får deres tanker om hvorfor de har valgt å blogge.

Jeg gleder meg til en sofraprat 5. november på Håndverkeren i Oslo sammen med spennende, engasjerte mennesker.

[title size=”2″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”” class=”” id=””]Deltakere i sofapraten[/title]

alt

Nils Apeland

Kommunikasjonsrådgiver, forfatter og høyskolelektor. Link til blogg:

alt

Ingfrid Landsnes

Daglig leder i Organisasjonsrådgiveren, med lang erfaring innen ledelse og HR.

alt

Astrid Valen-Utvik

Konsulent innenfor sosiale medier og kommunikasjon i sitt eget selskap Valen-Utvik. Link til blogg

alt

Heidi Nordby Lunde

Politiker i Høyre og fast møtende stortingsrepresentant. Link til blogg

alt

Ordstyrer – Even Sandvold Roland

Tidligere gründer av kommunikasjonsbyrået Rotor og nåværende Communications Manager i Adecco. Link til blogg

 

[title size=”2″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”” class=”” id=””]Sofapraten[/title]

Om det blir nøye gjennomtenkte seriøse vurderinger fra min side eller bare engasjerte, der og da, innspill? Vel… nysgjerrig på det, da må du ta deg en tur til Oslo 😉

Har du noen tanker om blogging å dele her som jeg kan ta med meg ?

 

blogg, sosiale medier
Trykk på bilde for å gå til påmelding!

 

 

4 thoughts on “Hvorfor blogger jeg?

 1. Ingrid Reply

  Jeg startet med bloggingen fordi jeg som deg, hadde masse jeg hadde lyst å dele med andre. Samtidig er det et pusterom i en travel hverdag. Jeg liker godt å skrive og dette er en god trening for meg 🙂 Lykke til i Oslo, skulle gjerne vært med. Det blir garantert bra 🙂

 2. Øyvind Jacobsen Reply

  Hei Ingfrid, takk for fine ord. Stas å bli nevnt slik. I vår bransje er det få som blogger. Kommer ikke på noen i farten. Vet du?

  På en måte er det perfekt, egentlig. Det er en kjempemulighet for aktører som oss, som ikke er blant de aller største. Lykke til i sofaen.

  Hilsen Øyvind

  • Ingfrid Landsnes Post authorReply

   Hallo der, bloggen dine er til etterfølgelse.. håper mange ser det! Jeg kommer jammen heller ikke på andre ledere i Olje& Gass som blogger, håper det er mange interne som vi ikke ser 😉 men oppfordring hermed gitt og tar vi feil så tips gjerne! Takk for hilsen Øyvind, gleder meg til sofapraten!

Kommenter gjerne