Sosiale medier, en ny kilde til inspirasjon

Min første offshoretur som gikk til Sleipner
Jeg har mye å fortelle, her fra min første offshoretur som gikk til Sleipner

Jeg er glad i å prate og fortelle, spesielt på jobb når jeg kan formidle noe jeg brenner for. Jeg har alltid funnet inspirasjon i dialogen, i ord og bilder og bruker gjerne et dikt.

Når jeg i høst stupte fra 10 meteren ut i de sosiale medier var det et positivt og trygt nettverk som tok imot. Det er lov å spør, det er lov å gjøre feil. Det er plass for å dele med andre det du brenner for.

I sosiale medier er det en delingskultur som jeg ikke har opplevd maken til andre steder, det inspirerer. Det er liksom sant der ute at det er deling av kunnskap som er makt og ikke andre veien.
Et av mine første innlegg på FB siden min viste til et blogginnleggg som omhandler nettopp Deling av kunnskap hvor Hans-Petter Nygård-Hansen @hpnhansen ser på hvordan delingskulturen i sosiale medier gir merverdi.

En utømmelig kilde til inspirasjon, kunnskap, ord, bilder som kan brukes til det meste om du “hører” etter.

Jeg har noen gamle, og får hele tiden nye ord som gir energi og inspirerer meg.

“Det er MEG det kommer an på”  Et sitat jeg har hatt med meg lenge, tenk om vi alle kunne skrive under på det?

 

“De umulige” av Stavangerdikteren Gunnar Roaldkvam “Kom igjen: De utrolige får til det umulige”

Sigvart Dagsland har satt melodi til denne flotte teksten:  

 

3. Steve Jobs. “Stay hungry – Stay foolish”

Vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt Steve Jobs berømte tale som han holdt til avgangsstudentene ved Stanford University i 2005. Etter å ha stirret døden inn i øynene, ble det enda klarere for grunnleggeren av Apple, NeXT og Pixar hvor viktig det er å ha et lidenskapelig forhold til det man holder på med. Du finner talen her på youtube. “Man får til det man vil”

I fjor høst kom det i facebookstrømmen min fra Anita Krohn Traaseth sin FB side Tinteguri en nydelig video jeg ikke hadde sett før. Nyt den!

Det er Steve Jobs som gjennom bilder, ord og musikk viser oss: The crazy ones

Jeg har gjennom de Sosiale Medier funnet en ny kilde til faglig og personlig påfyll som inspirerer meg! Hvor henter du inspirasjon?

4 thoughts on “Sosiale medier, en ny kilde til inspirasjon

 1. Tuva Reply

  Hei
  jeg gleder meg til å følge og lære!
  Supert at du deler og formidler.

 2. Knut Erik Hollund (@knuthollund) Reply

  Fin post Ingfrid.
  Viktig å finne sine inspirasjonskilder og her kan nye media hjelpe godt. Jeg bruker selv mye musikk, og youtube med diverse foredrag, filmer (som det eksemplet du viste til – “the crazy ones”).
  Jeg er ikke så mye inne i “ny” musikk (14’ts musikk). Men her er et par låter som jeg synes gir mye.

  Karpe Diem – Tusen Tegninger (om toleranse)
  http://youtu.be/boQPp2pen60

  Erik og Kriss – Hverdagshelt (en hyllest til vanlige mennesker som er hverdagshelter)
  http://youtu.be/7Ya4eAGpSCI

  Peace.
  Knut Erik

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Hei Knut Erik! Nå ga du meg en flott start på en ny dag, flotte sanger om Hverdagsheltene og Tusen tegninger som jo bare er nydelig. Burde vært i barneskole sangboka, om det finnes lenger 🙂 Jeg har iallefall fått nye inspirasjonskilder. Tusen takk for at du engasjerer deg og deler! Så fant jeg jo også en blogg til å følge:
   KNUT ERIK… exposed – unyansert og uferdig

   Ha en strålende dag!

Kommenter gjerne