Intern og ekstern kommunikasjon, 2 sider av samme sak

Av og til har jeg behov for å bruke ROPERT!

Har du noengang opplevd at Marked/Kommunikasjonsavdelingen(e) liksom lever sitt eget liv? Det har jeg! Og er det noe som gjør meg utrolig engasjert, med store viftende armer, er det når det skjer! Det er IKKE lov å gå ut i markedet med noe som helst uten at det interne livet vet om det!

Når du som forhandlingsleder i sluttspurten av et lønnsoppgjør, leser på førstesiden i avisen at hos oss skal vi være lønnsledende… DA!

Når du plutselig ser en busskurreklame om at hos oss er det fint å jobbe og du som ansvarlig for rekrutteringen ikke har snøring… DA!

Det MÅ henge sammen, det vi sier og gjør både ute og inne, vi MÅ sørge for at det skjer. Det inngir liten eller ingen troverdighet om det spriker. Vi som ledere er ansvarlige for at det indre livet kjenner seg godt igjen i den eksterne kommunikasjonen. I dag med alle de tilgjengelig verktøy som finnes er det ingen grunn til at vi ikke skal få dette til.

I et blogginnlegg på sosialkommunikasjon.no Det interne blir mer sosialt og åpent tar Cecilie Staude og Svein Tore Marthinsen for seg hvordan vi kommuniserer internt og avslutter med et spørmål: Det interne blir også eksternt?

Mitt svar på det spørsmålet er definitivt et rungende JA. Vi lever i dag i et så åpent og transparent samfunn at det er ingen måte å holde de to livene adskilt på.

Organisasjonsendringer

Må vi inn i organisasjonsendringer til for å få det til? Mulig det, men uansatt valg av organisasjonsform hos deg så er det mulig å snakke sammen, finne metoder som passer hos deg og ha gode rutiner for egen kommunikasjon, eksternt og internt. Kampanjer og uttalelser fra marked/Kommunikasjonsavdelingene må være tuftet på interne prosesser.

Om dere er små eller store, med egne støtteavdelinger eller ei. Den ene hånden må vite hva den andre gjør for å oppnå troverdighet.

La kommunikasjonen internt og ekstern henge sammen, Please!

2 thoughts on “Intern og ekstern kommunikasjon, 2 sider av samme sak

  1. Svein Tore Marthinsen Reply

    Takk for at du referer til bloggposten vår. Det virker som vi er skjønt enige her! 🙂 Skillene er i ferd med å brytes ned. Og vi har trolig bare sett begynnelsen..

    • Ingfrid Landsnes Reply

      Jepp, verden går videre! Har hatt en kjepphest lenge om at Marked og HR avdelingene burde være MYE tettere. Tror at utviklingen fra Marked til Kommunikasjon kan gi oss flere naturlige treffpunkt! Ellers – Gleder meg til boken deres kommer 🙂 Det må være spennende!

Kommenter gjerne