Om Pinterest, Infografer og Lederegenskaper

Da jeg startet min reise ut i de Sosiale Medier var noe av det første jeg gjorde å lage til en Pinterest konto, som er et slags digitalt kontor, eller som Nina Furre skriver her: Se hva jeg har funnet leken!

Hun beskriver her hvordan en kan bruke Pinterest både privat og i jobbsammenheng. På en av tavlene mine (Du kan ha mange) samler jeg kunnskap om Sosiale Medier etterhvert som jeg kommer over det. Mye av informasjonen er presentert som infografikk. For meg er det en god måte å tilegne meg ny kunnskap.

Infografikk (eller infographics), er en flott visuell måte å vise frem og presentere informasjon, data eller kunnskap på. Kompleks informasjon blir rask og tydelig. Dere som kjenner min hang til regneark, gjerne med et diagram i ny og ne, forundres nok ikke over at jeg har lagt min elsk på denne måten å presentere og hente informasjon.

Har du lyst til å prøve deg med infografer selv, kan du gjøre det gratis flere steder, jeg har prøvd ut sidene infogr.am  og piktochart.com. Som gratisvarianter liker jeg best Piktocart, da den har flest muligheter til å endre layout, men Infogr.am er enklest å jobbe med.

Har ingen egne infografer å dele ennå, men plutselig kommer det en 🙂 På siden: 10 forskjellige verktøy for infografikk kan du selv finne din favoritt.

Hva kan vises ved hjelp av Infografikk? Bare fantasien som stopper deg, sjekk ut og få ideer her: Daily Infographics 

I min forrige bloggpost, 4 lederråd til deg som jakter resultater, gav jeg deg mine beste utøvende lederråd :-). Da jeg kom over 8 gode lederegenskaper, til og med satt opp i en Infograf, måtte jeg bare dele den med dere, selv om den er på engelsk. Den er fin å henge opp på kontorveggen, ikke sant?

leadership_qualities
Klikk på bilde for å komme til siden jeg har hentet bilde fra.

Kommenter gjerne