Sårbarhet gir Styrke i ditt Lederskap og er God Butikk

lederskap, ledelse, sårbarhet, feiltastisk

Ofte viser vi bildet av en leder som feilfri, full av styrke – allmektig og allvitende.

Det må være feil og et konstruert bilde av lederskap. Ingen er feilfrie! Folk foretrekker ledere med selvtillit men også med ydmykhet. Likevel, en av de største utfordringene mange ledere sliter med, er å godta- og være åpne om sine egne svakheter.

Sårbarhet og Styrke

Ingen av oss er perfekte. Innerst inne er hver enkelt av oss smertelig klar over våre egne svakheter. Vi sitter med et hemmelig ønske om at ingen skal finne ut at vi ikke er like kloke som de kanskje tror vi er.

Med STYRKE til å uttrykke SÅRBARHET får du dine ansatte til å føle seg bedre og skaper tillit til deg som leder.

Å vise sårbarhet undergraver ikke en leders evne til å inspirere og motivere, heller det motsatte. Å åpent fortelle- og lære av dine egne feil og mangler, skaper du en kultur for andre til å gjøre det samme. Det er en vei til utvikling både for deg som leder og for organisasjonen din.

   • Vær autentisk
   • Omfavne din sårbarhet
   • Gå ut og gjør en feil

Det gjør deg mer menneskelig – og en bedre leder.

Feiltastisk

Å være ”feiltastisk”, handler om å kombinere ærlighet rundt sine feil med en villighet til å bli holdt ansvarlig.

Dette flotte ordet finner du i boka Raushetens tid av Katrine Aspaas!

Kathrine Aspaas er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med en master i internasjonal økonomi og politikk fra New School University i New York (2007). Hun har 22 års erfaring som finansjournalist, og er kjent fra sine mange år som kommentator og lederskribent i Aftenposten. 

Kathrine mener vi må hedre våre feil. Det er menneskelige å feile og uten å gå på trynet vil vi heller aldri få utvikling. Å være ”feiltastisk”, handler om å kombinere ærlighet rundt sine feil med en villighet til å bli holdt ansvarlig.

Amerikanske Trendwatching.com, lanserte nå i januar begrepet «feiltastisk», eller «flawsome», som en av de viktigste konsumtrendene for 2012. Kunder velger i dag å omfavne selskaper som er FEILTASTISKE. Det viser menneskelighet. Selskaper som er ærlige om sine feil, som viser empati, raushet, ydmykhet, fleksibilitet, modenhet og humor, er selskaper vi ønsker å kjøpe tjenester av. Les hele Kathrine Aspaas sin kommentar i Aftenposten her

Vi er på vei til en rausere måte å drive business på. Det er god butikk å være ærlig.

Brené Brown: The power of vulnerability

Trenger du påfyll til denne tankegangen er dette et flott foredrag om å tørre å være sårbar, vise hvem du er og stå i det. Brené Brown sier sårbarhet skaper Kreativitet – Innovasjon og Endring!

Bloggposten er inspirert av LinkedIn artikkelen Vulnerability Makes You a Better Leader

2 thoughts on “Sårbarhet gir Styrke i ditt Lederskap og er God Butikk

 1. Ingrid Reply

  Noe av det viktigste vi kan si : Du har helt rett, jeg tok feil. God helg Ingfrid og takk for inspirerende ord etter en travel uke fylt av litt “kaos”, det gjorde godt 🙂

Kommenter gjerne