Trenger ledere hjelp i dag for å komme seg inn i fremtiden? – Jeg ansetter #narrensidsel

Da jeg motok jobbsøknaden fra Sidsel Narren ble jeg nødt til å vurdere om behovet for assistent var tilstede, samtidig som jeg måtte vurdere om hun var den rette personen for meg og mitt selskap. Mange av dere har utrykt skepsis til en så eplekjekk, utradisjonell søknad, men spørsmålet må jo være: Vil ansettelsen skape merverdi?

Søknad og CV kan du lese her Organisasjonsrådgiveren har mottat en jobbsøknad kan du hjelpe?

Dessuten var det viktig for meg å vurdere om ansettelsen ville bestå syretesten som vi alltid må ta. Vil #narrensidsel støtte og bakke opp om selskapets verdier?

Ærlig – Uavhengig og Pålitelig

De to første er helt klart verdier vi ganske kjapt ser hos #narrensidsel. Når det kommer til pålitelighet er det jo et tankekors at hun f.eksempel ikke leser mail eller allerede nå flagger at hun ikke kommer til å være hos meg evig.

En definisjon av ordet pålitelig – “til å stole på” – Ja hun er veldig tydelig og ærlig på hva hun kan og ikke kan levere – Hun vil utfordre, støtte og fortelle meg også de tingene jeg helst ikke vil høre. Hun vil aldri gå bak ryggen min, hun er til å stole på.

Nei, jeg kan ikke bruke henne i utstrakt kundekontakt da hun ikke er veldig tilgjengelig. Skal jeg ansette flere og har behov for f.eksempel selgerhjelp vil jeg kanskje måtte ha ulike rammer og betingelser innad i selskapet. Det vil jo kunne bli en utfordring, men så lenge vi holder på Ærlighetsprinsippet og er åpne om hvordan det er hos oss så tror jeg at det kan fungere.

“Litt trøblete for HR avdelingen som gjerne vil ha enkle, like rammer for alle ;-).” Men der må jeg, som HR avdeling hos meg, se om jeg finner gode metoder for økt fleksibilitet innenfor utvidede rammer.

Jeg vil helt klart øke egen kompetanse og dermed min kundeleveranse ved å få en assistent og rådgiver som med generasjon Y`s øyne evner å se nødvendige endringer i dag og for fremtiden. Som Liv kommenterte på Facebookoppdateringen:

“Kanskje HUN kan hjelpe oss inn i dagens VERDEN.”

Etter et langt, flott møte med #narrensidsel (ja hun kom faktisk en tur til stavanger) hvor hun med sitt engasjement, åpenhet og klokskap, (som jeg opplever hos mange unge i dag), vant hun både mitt hjerte og hode. Sidsel Narren er nå ansatt hos Organisasjonsrådgiveren.

Hennes oppgave blir å hjelpe meg med å se hva som er nødvendig i dag og fremover når forventninger om åpen informasjonsflyt og kunnskapsdeling endrer forutsetningene for god ledelse.

Mine gode gamle ansettelsemaler ble endel forkortet kan du si, men vi ble enige og jeg er kjempefornøyd 🙂 Hun kommer til å gi meg noen flere gråe hår, gi meg mange spark bak, engasjere meg, skape entusiasme og arbeidsglede, vise meg raushet og tillit. Er sikker på at jeg utvikler meg til å bli en bedre leder og organisasjonsrådgiver ved å ha #narrensidsel som assistent.

Gleder meg til å ta henne med meg ut i verden og se om vi sammen kan dra flere inn i fremtidens medarbeider- og lederskap. Har du lyst til å følge #narrensidsel vil hun dukke opp av og til her på bloggen samt i mine kurs og foredrag. Hun har også egen konto på Snapchat.

Ansettelseskontrakt

Medarbeiderskapsløftet

 1. Jeg vil alltid behandle deg som en person
 2. Jeg vil alltid fortelle deg også de tingene du aller minst vil høre
 3. Jeg kritiserer deg aldri foran andre… nesten (litt skummelt dette nesten – forbeholdet, men får tørre litt)
 4. Jeg vil alltid våge uenighet
 5. Jeg vil støtte deg i tykt og tynt
 6. Jeg vil fortelle deg tidlig når jeg har tenkt å slutte

Signert 3.november 2103 Sidsel Narren

Lederskapsløftet

 1. Jeg vil alltid lytte til deg
 2. Jeg vil alltid se deg og ønske å bli kjent med deg
 3. Du utgjør en forskjell hos meg
 4. Du har innflytelse
 5. Jeg er krevende og involverende
 6. Arbeidsglede og livsglede henger sammen hos oss

Signert 3.november 2013 Organisasjonsrådgiveren

.
.
.
.

3 thoughts on “Trenger ledere hjelp i dag for å komme seg inn i fremtiden? – Jeg ansetter #narrensidsel

 1. Bente Todnem Reply

  Utrolig spennende og veldig nytenkende… Liker ledere som ikke er redd for å ta en sjanse! Håper dere blir fornøyde og engasjerte begge to 🙂

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Takk Bente – det blir spennende 🙂 Da er det bare opp til meg om jeg klarer å lytte til de innspillene #narrensidsel kommer med, tenker hun skal klare å dra meg med inn i fremtiden!

 2. Pingback: Et spark bak – når jeg trenger det som mest « Ingfrid Landsnes

Kommenter gjerne