Nyheter, trender og samtaler om den digitale arbeidsplassen.

Konsept fra The New Company og Organisasjonsrådgiveren med live sendinger direkte på Facebook, YouTube og LinkedIn og blir også tilgjengelige i opptak her på siden.

👋

Nå finner du oss også på Clubhouse med klubben Digital Arbeidsplass Ingfrid finner du her: @ingfridlandsnes og Morten her: @myrstad

Hva er en digital arbeidsplass?

Det viktigste er å få til samspillet mellom organisasjon(menneskene) prosesser og digitale løsninger!

En digital arbeidsplass utnytter de mulighetene digital teknologi gir til større åpenhet, mer samarbeid, høyere involvering og mer deling noe som gjør interne og eksterne prosesser mer effektive og av bedre kvalitet. Dette krever ansatte som er motiverte og positive til endringer i en kultur preget av trygghet og nysgjerrighet.

I denne 10 minutters videoen gir Morten og jeg deg våre tanker om hva som kjennetegner en digital arbeidsplass.

Åpenhet – Samarbeid – Involvering – Deling – Kvalitet – Effektivitet – Bedre kommunikasjon

Hva tenker du?

Del også dine tips, spørsmål eller forventninger med oss i kommentarfeltet her på siden, på Facebook, YouTube eller Linkedin! Både før, under og etter sending.

Opptak fra tidligere sendinger

Digital Arbeidsplass Live #9

Kunstig intelligens har inntatt arbeidsplassen 🙋‍♀️

– Hva bruker vi AI til i dag og hva kan snart bli mulig med AI? – Hvordan kan vi bruke AI til å gjøre arbeidet vårt smartere og mer effektivt, innenfor rekruttering, salg, produksjon, tjenesteleveranser etc. – Mange stillinger og oppgaver er i dag overtatt av AI, men hva tror vi om fremtiden? Vi får besøk av Morten Goodwin -informatiker, professor ved Universitet i Agder, og nestleder ved Centre for Artificial Intelligence Research.

Digital Arbeidsplass Live #8

Læring og trening – hvordan kan det gjøres morsomt og engasjerende?

II Digital Arbeidsplass Live #8 får vi besøk av Rolf Risnes og Lars Petter Kjos, gründerne bak læringsplattformen Motimate, som nå blir en del av Kahoot! Vi diskuterer bl.a. bedriftenes og ansattes læringsbehov under og etter pandemien, læring «in the flow of work», hvordan gjøre læring

Digital Arbeidsplass Live #7

Hva er verdien av medarbeiderundersøkelser? Og hva bør vi spørre om?

II Digital Arbeidsplass Live #7 får vi besøk av Jannik Krohn Falck, CEO i Great Place To Work Norway. Vi diskuterer internkultur, digitalisering og brukeropplevelser på arbeidsplassen og spør bl.a.: Hva er verdien av medarbeiderundersøkelser? Og hva bør vi spørre om?

Digital Arbeidsplass Live #6

Clubhouse stormer frem, men Twitter Spaces er hakk i hæl. Hvem vinner?

I Digital Arbeidsplass Live #6 tar Ingfrid Landnes og Morten Myrstad saken og spør: Hvem vinner – Clubhouse eller Twitter Spaces? Hvorfor liker vi dette nye sosiale mediet som bare består av lyd? Hvor ellers kommer vi til å få se sosial audio? På Facebook? På Spotify? På jobben?

Digital Arbeidsplass Live #5

Hvordan håndtere møtet mellom mennesker og teknologi på jobben

Digital Arbeidsplass Live #5 får vi besøk av Eirik Norman Hansen, teknologi- og digitalnerd, foredragsholder og rådgiver. Eirik er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn. Så hva kan passe bedre enn å snakke med han om møtet mellom mennesker og teknologi på arbeidsplassen?

Digital Arbeidsplass Live #4

Hva betyr utstrakt bruk av hjemmekontor for en organisasjon?

1.Hvilke muligheter for utvikling av organisasjonen og den enkelte av oss er det å kunne jobbe fra hvor som helst?

2. Hva er det viktigste for en organisasjon å få på plass når bruk av hjemmekontor eller jobb fra hvor som helst skal innføres som normalen? Hvor starter vi?

3. Er det noe vi må slutte å gjøre, når jobb fra hvor som helst blir det normale?

 Med besøk av engasjerte og selvutnevnte HR-hippie Trude Fjærli Giskås 🤩– Seniorrådgiver – Lederutvikling og HR i Møre og Romsdal politidistrikt ble dette en lærerik sending!

Digital Arbeidsplass Live #3

Hva lærte vi om krisehåndtering i 2020

Hva med krisehåndtering, kriseledelse versus krisekommunikasjon – hva er viktigst?

Er det en fordel å være digital når en krise dukker opp? Eller kan en digital verden med sanntids og uoversiktlig informasjonsflyt like gjerne være en utfordring? Ref. Corona, Hurtigruta, angrepet på Kongressen i Washington.Dette er noen av spørsmålene vi diskuterer i denne livesendingen.

Gjester: Marianne Melfald fra konsulentselskapet Melfald KriseKom og Erik Skaara fra Rayvn, plattform for krisehåndtering.

Digital arbeidsplass Live #2

Hvilke digitale utfordringer og muligheter tenker vi er de viktigste nå og inn i 2021?

Gjesten vår denne gangen er HR Norges daglige leder Even Bolstad får og svarer på mange spørsmål 🤩

  • Mange mener at digitaliseringen er forsert med 6-7 år pga COVID. Er det et bilde du kjenner igjen i norske virksomheter?• I
  • Internasjonalt og nasjonalt snakkes det mye om reskilling og upskilling. Hvor står Norge her? Må det ny kompetanse til og er vi rustet til det? Både som arbeidsgiver og arbeidstakere
  • Du har advart mot at COVID-19 forsterker forskjellene i samfunn-og arbeidsliv. Gjelder det også i forhold til digitalisering og digital kompetanse?(Utenforskap og A –B lag)
  • Hvordan er organisasjonene rustet til “kravene” fra ansatte om fleksibilitet?
  • Så en utfordring til slutt: Hva med HR-folkets rolle –er tiden inne for at HR tar en lederrolle på digital endring?


Digital arbeidsplass Live #1

Premieresending 🎉 med nyheter, trender og samtaler om den digitale arbeidsplassen

Få svar på hva vi mener vi med begreper digital arbeidsplass – Et sentralt tema i sendingen denne gangen er plattformer for å gjøre workshoper og møter mer spennende og engasjerende.

Sosiale mediekontoer som er knyttet til Digital Arbeidplass Live

Kommenter gjerne