En bratt høst med lys på kjøkkenet – Et annerledes julekort

I dag kom det et julebrev jeg fikk lyst (og lov) til å dele. Om å være på jobbjakt, kjenne at det «butter» imot og å holde motet oppe.

En riktig God Jul og et flott Nytt År med nye muligheter ønskes dere alle!

Jul

En høst som har vært litt bratt …

I siste innspurt av 2013 åpenbarte det dessverre seg nok en kneik som skal forseres.

De siste ukene har jeg jobbet endel timer og var egentlig lovet mer fast tilknytning etter jul. Jeg hadde fått tildelt faste timer, men i går fikk jeg den kjipe beskjeden at det måtte innstilles pga budsjettkutt. Det var høstens mest solide nedtur fordi jeg hadde gledet meg til å ta fatt. Jeg vil nok få noen timer, men det blir også innskjæringer i vikarbudjettet. Akkurat nå oppleves det som om det hviler en forbannelse over meg og jobbmuligheter….

Heis ned i kjelleren

Må innrømme at da gikk heisen forholdsvis kjapt ned i kjelleren. Styrken i reaksjonen nå er nok summen av alle skuffelsene og frustrasjonene og skammen jeg har kjent på i høst. Det hjelper jo ikke så mye når kroppen også reagerer med feber, snue og sår hals. Både kjæresten og jeg ligger litt utslått på hver vår sofa med fisherman, nesespray og metervis med snuepapir…

Her i kjelleren er det jo forholdsvis mørkt og kaldt, men jeg ser jo trappa opp (heisen ser ut til å være ute av drift), og der er det lys på kjøkken og stemmer som sier at det vil ordne seg med jobb etterhvert, at det KAN ordne seg hos arbeidsgiveren (plutselig ramler det inn noen prosjektmidler) og jeg har sett et par stillinger som kan være interessante andre steder.

Kjæresten besøker meg i kjelleren og serverer både kakemann, kilovis med snop og viser meg veien opp samtidig som hun gir meg rom til å være her nede. Hun utstår også mine kommentarer om at byen vi bor i akkurat nå er en dusteby, arbeidsgiverne her nede er rene idioter og været akkurat nå forjævelig. Da smiler hun bare og sier at vi kan jo bo hvor vi vil i verden, men at vi kanskje ikke trenger å flytte i morgen….

large_4101231697

Lys på kjøkkenet

Så jeg blir nok ikke så lenge her nede- ser egentlig mye koseligere ut på kjøkkenet. Og trappa opp er ikke så veldig bratt. Så når jeg får sovet av meg feberen og med det noe av tungsinnet skal jeg gå opp trappa med rak rygg, pynte huset også med min julepynt og forberede ribbemiddag til julaften! Når feberen har sluppet taket skal kjæresten og jeg dra hverandre ut på løpetur der hun puster lett og ledig og jeg som en hval… Vi skal se på tegneserier og gamle actionfilmer på TV, spise snop og chips og bare kule’an på sofaen og kanskje får vi snø slik at vi kan få en magisk skitur i løypenettet. Vi skal snakke med tantunger på Skype og høre om nissen som spiste julegrøten sin og fant fram til hytta.

Blanke ark og tegnestifter til…

2014 kommer styggfort med blanke ark og nye muligheter! Idag dukket det plutselig opp noen vikartimer i januar. Juhuuu…

shutterstock_80676664Ønsker dere og familien en fredfylt og god juleferie og alt godt i året som kommer.

Kjæresten hilser også.

God juleklem!

Ingfrid Landsnes

Leder selskapet Organisasjonsrådgiveren med mer enn 20 års erfaring i drift og ledelse inkludert 12 år som leder av HR funksjonen i flere leverandørselskap innen Olje og Gass industrien. «Konkret, praktisk og direkte tilnærming»

Kommenter gjerne

%d bloggere liker dette: