50+ Utdatert eller Beste Årgang?

Jeg startet i HR faget på slutten av 90 tallet, i leverandørindustrien innen Olje og Gass. Vi hørte om selskap som hadde aldersgrense i sine rekrutteringsprogrammer på web. Når du hadde lagt inn CV`en din og alderen … ja ryktene sa rundt 40 år, var programmet satt opp slik at det ble sendt ut et automatisk svar til deg.

“Vi takker for din søknad, men du matcher desverre ikke våre kvalifiseringskriterier. Lykke til i ditt videre jobbsøk.”

Stoppet kun på alder, ingen vurdering av erfaring, kompetanse, personlighet eller tidligere resultater. I vårt selskap diskuterte vi mange ganger, tenk hva de går glipp av, hvor “dum” går det an å bli?

Er de ikke på jakt etter Rett person på Rett plass til Rett tid?

Vel, nå skal det sies at noen av disse selskapene nok slet med aldersammensetningen. Den var veldig skjev og de trengte yngre inn for å få en god “demografi”.

Det er forståelig, men jeg har aldri- og kan fortsatt ikke forstå at de valgte å bruke alder som et første kvalifikasjonskriterie, uten å vurdere den totale kompetansen på søkerene sine.

50+

Jeg har feiret min 50 års dag og vet fortsatt ikke helt hva jeg skal bli når jeg blir stor 🙂

Jeg er fortsatt spent på hva som venter rundt neste sving. Jeg nyter fortsatt å lære og å utvikle meg.

Jeg har erfaring nok til å vite litt mer på forhånd hva det er som gir meg energi, jeg vet når er jeg på mitt beste! Takker jeg ja til en oppgave er det lystbetont å sette igang, å utforske hva som ligger i oppgaven og hvordan den smartest kan løses og gi resultater.

 • Jeg har tid til å fokusere på jobb
 • Jeg har lang erfaring i organisering av hele livet mitt – jobb og fritid
 • Jeg er god på å prioritere
 • Jeg er trygg nok til å si fra
 • Jeg har erfaring nok til å sammenligne og se løsninger fra forskjellige tema, teorier, oppgaver, bransjer og fagområder
 • Jeg tør å gjøre feil og å innrømme dem

Jeg er sikker på at mange av mine medsøstre og brødre på 50+ kan skrive under og legge til punkter på listen – de er av beste årgang og det er GOD BUTIKK å ansette dem!

Skulle du fortsatt være i tvil om det er alder eller ikke som definerer energi og resultat er det bare å ta en titt her på Tina Turner med Simply the Best – født 26.11.1939 😉 ENJOY!

Bilde lånt fra TinaTurner.US

Ingfrid Landsnes

Leder selskapet Organisasjonsrådgiveren med mer enn 20 års erfaring i drift og ledelse inkludert 12 år som leder av HR funksjonen i flere leverandørselskap innen Olje og Gass industrien. «Konkret, praktisk og direkte tilnærming»

23 thoughts on “50+ Utdatert eller Beste Årgang?

 • 07/08/2013 at 21:19
  Permalink

  Det er så herlig å lese….jeg er selv 50 + og føler jeg bare er såvidt begynt på min nye vandring. Det sprenger på med erfaring og ønske om å være med på en endring av tenkningen rundt ledelse. Tror vi må møtes en gang…..

  Reply
 • 07/08/2013 at 21:32
  Permalink

  Snart 50 🙂 og er glad for både alder og erfaring så langt i arbeidslivet. OG jeg vet heller ikke hva jeg skal bli når jeg blir “stor”. Kjenner meg mye igjen i det du skriver. Arbeidslivet trenger oss helt klart 🙂

  Reply
 • 08/08/2013 at 07:13
  Permalink

  Bra skrevet Ingfrid og mye sant i dette.

  Reply
  • 08/08/2013 at 07:19
   Permalink

   Tusen takk Mona for hyggelig kommentar. Er ikke antall rynker som teller 😉 Sitter inne i hode!

   Reply
 • 08/08/2013 at 13:23
  Permalink

  Snart 45:) betryggende å høre at det fortsatt er håp 🙂 og erfaring betyr mye mer enn mye annet 🙂

  Reply
  • 08/08/2013 at 13:27
   Permalink

   Hehe Christin :)) Håpet er der til vi avslutter livet! Fortsetter utviklingen av oss selv og tar med oss erfaringen som en flott “brukanes” ryggsekk 🙂

   Reply
 • 08/08/2013 at 13:55
  Permalink

  Helt riktig det du sier, og jeg trengte å lese det akkurat nå. Jeg har lurt på om det fortsatt er “noe for meg der ute” eller om 55+ er for gammelt til å skifte beite. Nå tror jeg at jeg satser.

  Reply
  • 08/08/2013 at 14:00
   Permalink

   Så fantastisk Kristine! Nå har bloggpost betalt tilbake hundretalls!! Så klart du skal fortsette, tro på det du har med deg i sekken – tro at det kan brukes til masse der ute 🙂 You GO girl!! Tvi Tvi og lykke til! Dukker det opp spørsmål underveis, ikke vær redd for å spør, mailen min finner du her på nettsiden! – Ingfrid

   Reply
 • 08/08/2013 at 18:24
  Permalink

  Hei! Dere unge bør ikke bekymre dere! Det er alltid noen kloke arbeidsgivere, som skjønner at høy alder også kan ha med god livserfaring å gjøre! Jeg begynte i barnehage som nesten 60 år og blir 65 i mars og de vil gjerne at jeg skal fortsette flere år!!
  hilsen Mona Evju

  Reply
  • 08/08/2013 at 22:04
   Permalink

   Så flott Mona! Jeg har selv ansatt flere over 65 år så JA det er arbeidsgivere som ikke tenker alder når de ansetter 🙂

   Reply
 • 08/08/2013 at 20:24
  Permalink

  Har akkurat fullført voksengym og skal begynne på høyskole om et par uker, er 44 år nå og det er deilig å kjenne at jeg ikke føler meg for gammel til å sette meg ved skolebenken. Men skal innrømme at det satt langt inne å si opp jobben og alt det medfører for å få kontroll over egen skjebne innenfor arbeidslivet. Er spent på framtiden og håper veldig på at jeg ikke er for gammel for fremtidige arbeidsgivere når jeg er ferdig med å studere….

  Reply
  • 09/08/2013 at 10:40
   Permalink

   Hei Marianne
   Så spennende fremtid du lager deg 🙂 Er sikker på at når du igjen er klar for arbeidslivet så står de i kø 😉 Husk å opprettholde nettverket ditt i næringslivet mens du går på skole. Sosiale Medier er en glimrende plass å gjøre det. Der kan du følge spennende selskap for å se om de står for det samme som deg og du kan vise igjen for potensielle arbeidsgivere! Tvi Tvi på skolebenken, nyt denne delen av livet ditt!

   Reply
 • 09/08/2013 at 08:34
  Permalink

  Bra artikkel og mange gode kommentarer…ogTina Turner som blikkfang til denne er jo åpenbar på mange vis – en 73 år ung dame (still spectacular and performing) som i sommer giftet seg med sin 57 år gamle kjæreste. Who said that age matters…

  Reply
  • 09/08/2013 at 10:41
   Permalink

   Tusen takk Tore for hyggelig tilbakemelding! Og JA Tina Turner er et flott eksempel på ei dame som ikke går ut på dato 🙂

   Reply
 • 09/08/2013 at 09:47
  Permalink

  Jeg tenker det også handler om hva jeg ønsker å fokusere på. Når jeg er ung så har jeg ikke nok erfaring eller kunnskap til å få jobb, når jeg er i 30 årene er jeg midt i familieplanleggingen så da er det ihvertfall umulig å få jobb og så passerer jeg 40/50 og da er jeg for gammel…? Eller når jeg er ung så kommer jeg rett fra skolebenken og har mye ny kunnskap å bringe inn i tillegg til en stor dose energi og pågangsmot, i 30 årene er jeg blitt tryggere og har fått god erfaring og kunnskap og er sulten på å ta steget videre i karrieren, 40/50 årene har jeg etterhvert god kunnskap og erfaring og har vært innom flere bedrifter og har vært ute en vinternatt før. Så helt enig med Ingfrid i at det er personen og erfaringen denne bringer som er viktig ved rekruttering og ikke alder.

  Reply
  • 09/08/2013 at 10:43
   Permalink

   Takk for kommentar og en god vurdering Solveig!
   Du har helt rett, hver alder har sine + og – Så en arbeidsplass som klarer å blande både alder og kjønn tror jeg er å foretrekke!

   Reply
 • 10/08/2013 at 07:46
  Permalink

  Finfint å lese om 50 pluss, er ei av dei sjølv 🙂

  Tenkjer at ein då er komen der i livet at ein, forhåpentlegvis, er trygg på den ein er, trygg på kva ein står for og kan, trygg nok til å innrømme for seg sjølv og andre det ein ikkje kan og klok nok til å søkje kunnskap og støtte frå medmennska ein har rundt seg, privat og på dei andre arenaer ein bevegar seg 🙂

  Ha ei god helg!
  Her skin sola.
  Marieklem

  Tina Turner svingar.

  Reply
  • 10/08/2013 at 09:23
   Permalink

   Hei Marie
   50+ ligger ikke tilbake for noen andre alderstrinn. Hver alder har sin sjarm og toppegenskap 🙂
   En flott helg din vei også!

   Reply
 • 13/08/2013 at 19:22
  Permalink

  Ihuga Tina-Fan i 30 år el mer 🙂
  Tja her kunne jeg skrive i det uendelige, men mine kommentarer og meninger er allerede på plass , og det gleder meg at flere tenker KVALIFIKASJONER som også innebærer masse erfaring, ensbetydende med styrke, Vi KAN og VIL, er fortsatt veldig nysgjerrig og ønsker å lære nytt, Det følger ikke med “Inntaks-stopp” når vi runder 50! 🙂

  jeg er selv arbeids-søker, med “bøtta full” av livserfaring og jobberfaring, -har faktisk sett et slikt “automatisk svar” -heldigvis fikk jeg ikke jobb der 🙂 Er det ledere med liten erfaring?

  Reply
  • 13/08/2013 at 19:40
   Permalink

   Hei Wenche – Ja jeg er også overbevist om at er vi nyskjerrige og ønsker å lære så er det ikke alder som definerer oss som arbeidstakere. Du kan ha rett i at har du liten erfaring som leder, kan dette være vanskelig å se. Vi får rope det ut så mange hører 🙂 Tvi Tvi med jobbsøking – sikker på at din drømmejobb også ligger der ute og venter på akkurat deg!

   Reply
 • Pingback:Året 2013 for Organisasjonsrådgiveren i Sosiale Medier – Hva engasjerte deg og Topp 5 « Ingfrid Landsnes

Kommenter gjerne

%d bloggere liker dette: