Hva er viktig når du skal formidle et budskap

Vi er så heldige å ha en venninne som er forfatter og får av og til tekst til gjennomlesning. Hun har et budskap hun ønsker å formidle og vi er “betalesere” sier kjæresten 🙂

Jeg er utrolig imponert av hva hun klarer å oppsummere og huske av det livet som suser forbi.

Hva han hadde på seg, hvor de satt, hvor hendene var plassert, hvordan mimikken var, hvordan stemmeleie er… hvor solen stod på himmelen, hvordan lyden i radioen skurret. Visuelle ord brukes for å male bilder i hode mitt.

Jeg er utrolig dårlig til det, kan ikke gjenfortelle om han hadde skjegg, hvor armene var, om jeg synes hun var pen, om det var blå duk eller………

Men.. jeg kan gjenfortelle den følelsen et møte gav meg. Ble jeg inspirert, sint, lei meg, engasjert, trygg, smilende eller ….

De fysiske omstendighetene legger jeg meg ikke på minne, men de er allikevel av stor betydning for å skape den følelsen jeg sitter igjen med.

Formidle et budskap

Sist uke hadde jeg to dager med Siri Lill Mannes hos Speaklab hvor formidling og presentasjon stod på agendaen.

Noe av det som sitter godt er hvordan det visuelle “vinner” når du skal formidle et budskap. Hvor stor del av “ballen” du som formidler har å spille med er visuelt og hvor liten “betydning” selve ordene har.

Formidle, presentasjon

Det visuelle

KLÆR

“Masete” klær stjeler ordene du ønsker å formidle.

KROPPSSPRÅK

La kroppspråket understreke og ikke “krige” med ordene du sier. Les mer om kroppspråket her

BILDER

Et bilde forteller mer enn tusen ord. Vis eller “mal bilder med ord”

SMILET

Vi “speiler” det vi ser – smilet smitter 🙂

 

 

Jeg vet, at fra nå av så skal min trening og forberedelse frem mot et kurs, møte eller foredrag ha mye mer fokus på det visuelle. Jeg må trene meg i å male bilder 😉 Jeg må lære av de beste, vår forfattervenninne, Steve Jobs, Martin Luther King og selvfølgelig Bruce Springsteen som tar deg med på eventyr med sitt visuelle kroppsspråk hver gang!

Ta det visuelle aspektet på alvor du også, når du har et budskap du ønsker å formidle.

Et annet godt råd

Skal du prøve å forstå ditt publikum og treffe målet, husk:

Historiefortelling

Det var et innblikk i litt av formidlingens mange aspekter. Så vet vi at vi elsker historier. Historier med helter som når sine mål på tross av motstand og hindringer.

Len deg tilbake, se og hør Nancy Duarte fortelle hvordan du kan bruke historiefortelling til å endre verden.

You have the power to change the world!

 

Bildecredit

 

 

 

Ingfrid Landsnes

Leder selskapet Organisasjonsrådgiveren med mer enn 20 års erfaring i drift og ledelse inkludert 12 år som leder av HR funksjonen i flere leverandørselskap innen Olje og Gass industrien. «Konkret, praktisk og direkte tilnærming»

One thought on “Hva er viktig når du skal formidle et budskap

Kommenter gjerne

%d bloggere liker dette: