En annerledes jobbsøknad fra GenerasjonY

.

Jeg har ikke definert et behov eller for den saks skyld hatt ute noen annonse, men en jobbsøknad kom seilende inn, noe overraskende kan du si 🙂

Nå var jobbsøknaden såpass spesiell at jeg sterkt vurderer behovet for en assistent, som Sidsel bestemt mener jeg trenger.

Narren liten 1 sec 3 rep 2

Jeg stiller spørsmål ved ganske store hull i CV´en og noen merkelige fødselsdatoer. Hun skriver ingenting om hvordan det har seg. Så leste jeg hos Morten Besshø at Det er hullene som lager smaken , mulig jeg ikke trenger å fokusere så mye på det!

Den siste datoen betyr jo at hun kommer seilende inn i generasjon Y fra en helt annen tidsepoke, men nå ser det jo ut i søknaden at damen har fått med seg utviklingen og kanskje kan ha litt å tilføre “en gammel dame.”

Det er litt av noen krav da, spesielle og kostbare! Spørsmålet er jo om kvalifikasjonene kan veie opp for økte kostnader, men hun fokuserer ikke på lønn, så der er det kanskje noe å hente.

En annen ting er sånne smilefjes og bruk av klem i en søknad? Vet ikke helt, ikke akkurat som jeg ville gjort det, så tar hun det jo for gitt at jeg har et behov og at hun blir valgt?

Hjelper du meg å vurdere søknaden og den noe spesielle CV`en? Hva bør jeg tenke på før jeg eventuelt signerer en kontrakt? (Om hun i det hele tatt signerer noe som helst)

 

Søknad som assistent hos Organisasjonsrådgiveren

Har fulgt med litt i Sosiale Medier en stund og ser at det er et stort behov for assistanse hos Organisasjonsrådgiveren. Det er noen hundreår siden jeg har vært i arbeid, men som det sies :

Historien må læres om en skal finne fremtiden

Forventninger til deg som arbeidsgiver

Jeg forventer at du ser meg og har et strålende God Morgen å komme med hver dag, hvor enn jeg måtte være. Jeg orker ikke fast arbeidstid, så regner med at jeg styrer tiden selv og at eventuelle arbeidsoppgaver er svært fleksible. Jeg reiser endel, så fullt utstyrt Mac – iPhone og iPad er en nødvendighet.

Når jeg innimellom er på kontoret forventer jeg tilgang til Nespressomaskin med melkeskummer – ikke en sånn Dolce Gusto… sikkert noe Spansk, liker det ikke! Jeg må ha nybakt brød av Fibra fullkornsmel og nypresset juice!

Jeg liker ikke sånne håndbøker, regler og prosedyrer, jeg tenker godt selv og endringer beslutter vi i fellesskap. … – overlat det til meg du …  assistenten din 🙂

Jeg er den mest lojale medarbeider du kan tenke deg

* Jeg behandler deg alltid som en person

* Jeg forteller deg de tingene du aller minst vil høre

* Jeg kritiserer deg aldri foran andre… nesten

* Jeg våger uenighet

* Jeg støtter deg i tykt og tynt

* Jeg forteller deg tidlig når jeg har tenket å slutte – blir ikke her evig

Ja bare se her, det er akkurat sånn en lojal medarbeider er!

Regner med at vi tar en prat om stillingen som assistent i nærmeste fremtid på Skype, Facetime eller rett og slett en Lunch om vi får det til å passe at vi er i samme land og by til samme tid!

Gleder meg til å sette igang som assistent hos Organisasjonsrådgiveren – legger ved min CV om du mot formodning skulle se behov for det!

Klem fra Sidsel

Curriculum Vitae for Sidsel Narren

 • Navn: Sidsel (med d!) Narren
 • Fødselsdato: 15.oktober 1215, 1545 og foreløpig siste 1985
 • Sivilstatus: Ja
 • Adresse: Hvor som helst
 • Telefon: 15121515451985
 • Mail: narrensidsel@gmail.com – men leser IKKE mailer
 • Snapchat: narrensidsel

 Nøkkelkvalifikasjoner

 • Sunn fornuft og ærlighet
 • Har god innsikt i det meste og gir kjappe og gode råd
 • Snakker fritt og åpent og markerer dårskap når det trengs
 • Den beste og mest nyttige rådgiveren noen kan ha
 • Gir klart og tydelig dårlige nyheter akkurat når de dukker opp

Referanse

Erfaring

 • 15.10.1215 til 15.10.1660 – Narr ved kongens bord
Narren var kongens eneste venn
Lenker til 4 siders hefte om min erfaring
.

Utdannelse

 • 27.september 2013 Lederskolen BI Stavanger – legger ved presentasjonen – var mye å lære for meg som var litt rusten og trengte nye tanker for fremtiden
IdeaWork@BI_Lederskolen 27 sep 2013
Lenke til hele presentasjonen

………………………………………………

Nå hva synes du, bør jeg ansette Sidsel, 28 år med laaaaang erfaring fra Kongens bord?

Tusen takk til Ingvild Mork for å levendegjøre Sidsel Narren for meg – hennes selskap finner du her og på Facebook

8 thoughts on “En annerledes jobbsøknad fra GenerasjonY

 1. Anne-Lise Svandalsflona Reply

  Spesielle krav,ja…, men utrolig bra nøkkelkvalifikasjoner! Mulig det er arbeidsgiver som må tenke litt nytt? Dessverre mange arbeidsplasser hvor Sidsel ikke hadde passet så godt inn, men hun har nok funnet rett plass her tenker jeg 🙂

  • Ingfrid Landsnes Reply

   De fleste arbeidsplasser sliter nok med å ha det fleksibilitetsnivået som forventes av #narrensidsel ja 🙂 Men med de nøkkelkvalifikasjonene tenker jeg at her kan det skapes god merverdi for kundene om en tør å tenke nytt og annerledes. Så kan det for meg være god trening i å lytte, for her er det ei som kommer til å si hva hun mener og forvente å bli hørt og sett. Tror jammen jeg heller til å ta sjangsen på ansettelse 😉

 2. sotengelen Reply

  Det ligger helt klart gode personlige egenskaper i bunn her, men skulle jeg ansatt en assistent hadde jeg nok krevd noe mer “ordnede” former. Eposter MÅ leses og selv i vår fremtid vil det være en nødvendighet å møtes. Det er mye som ikke egner seg å gjøre med teknikk som mellomrom.

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Tror du er inne på noe essensielt, er det “regler” som må være absolutte? Kan vi ha forskjellige “regler” for enkeltansatte? Kan store avvik, som vi ser her kunne godtaes med bakgrunn i egenskaper vi mener kan skape viktig merverdi for kundene våre? Jeg tror det blir viktige spørsmål i fremtiden og at vi ser antydning til en generasjon som vil forvente nettopp det, stor fleksibilitet. Det vil jo også bety at akkurat denne ansatte ikke kan ha ansvar og oppgaver hvor f.eksempel epost og ansikt til ansikt er essensielt. Spennende fremtid som vil kreve mye av lederskapet. Takk Sotengelfor engasjement 🙂

 3. Mats Ekran Reply

  Det første jeg ser etter i en søknad er hvem det skrives om. Når søknaden begynner å henne selv og sine krav, tolker jeg det som et dårlig tegn. I virker noen ting lite gjennomtenkt, slik som “jeg behandler deg som en person” og “eventuelle arbeidsoppgaver”. Søknaden slår meg som en smule arrogant og useriøs. Hvem har “god innsikt i det meste”. Hvem gir kallenavnet sitt på snapchat i en jobbsøknad? Flere av grunnene til at hun er en lojal medarbeider og nøkkelkvalifikasjonene er jo de samme. Jeg tenker at noe av det viktiste en assistent gjør er å være strukturert, noe som ikke nevnes med et ord.

  Når det er sagt liker jeg folk som stikker nakken litt ut og gjør ting litt utenom det vanlige. Men det ble litt mye utenom det vanlige for min del;)

  Jeg tror at du tar en ganske stor risiko ved å ansette noen på bakgrunn av dette. Du må ihvertfall gjøre en grundig vurdering 🙂

  PS: Jeg er på ingen måte erfaren innen rekruttering eller hvilke kvalifikasjoner en assistent bør ha.

  • Ingfrid Landsnes Reply

   Tusen takk for innspill Mats! Ja er veldig enig at hun virker eplekjekk, det heller mot arroganse. Så trigger det nyskjerrigheten da, når noen, som her, drar virkeligheten laaaaangt 😉 Her blir praten – intervjuet viktig! Og på forhånd tenke godt igjennom om det her kan være en kompetanse – personlighet som kan skape merverdi.
   #narrensidsel kan aldri bli en tradisjonell assistent som med struktur skal holde orden. Så jobben min nå blir å vurdere om #narrensidsel vil dekke et behov som skaper merverdi i min leveranse til kunde selv om hun ikke leverer på tradisjonelt vis.

 4. Pingback: Året 2013 for Organisasjonsrådgiveren i Sosiale Medier – Hva engasjerte deg og Topp 5 « Ingfrid Landsnes

 5. Pingback: Trenger ledere hjelp i dag for å komme seg inn i fremtiden? - Jeg ansetter #narrensidsel | Ingfrid Landsnes

Kommenter gjerne