Året 2013 for Organisasjonsrådgiveren i Sosiale Medier – Hva engasjerte deg og Topp 5

Her kommer oppsummering av første hele året i Sosiale Medier, hva som engasjerte deg som leser sammen med mine tanker og vurderinger.

Facebook Organisasjonsrådgiveren

Facebooksiden Organisasjonsrådgiveren er 15 måneder og har snart 600 følgere. Noen kroner er lagt i sponsede oppdateringer, spesielt inn til bloggen. Engasjementet varierer men holder stort sett et nivå på i underkant av 20%. Det er tydelig her at personlige poster engasjerer mest, spesielt med bilder. Facebook er et flott medie for å skape synlighet, drive trafikk til nettside og vise egen kompetanse. Dette har også vist seg i kontakt om oppdrag.

Bloggposten 50+ engasjerte mange både her på bloggen og på Facebook. At alder ikke har noe med om du er utdatert eller ikke var det mange som var enige med meg i.

Å være utdatert som arbeidstaker handler ikke om alder, men om manglende evne til utvikling og nytenkning og dem finner du i alle aldre

Twitter @landsnes

Jeg har vært tilstede på Twitter siden juni 2010, men aktiv fra sommeren 2012. Følger i dag 1682 twitrere som engasjerer meg med stor kunnskap, humor og delingsglede.

Klart det var gøy å bli sitert i Aftenposten og spesielt med et tema som engasjerer både meg og mange andre – Hurra for forskjelliget 🙂

Om noe skal tas frem for 2013 må det være Twitterprosjektet #kjoleforskole. Imponerende arbeid som ble gjort en av en flott gjeng som gav av sin tid for å støtte arbeidet til Cigiitmanyatta.

Twitter har en fin skikk med å gi hverandre #ffnor Følg Fredag Norge for å vise andre at dette er mennesker som engasjerer og inspirerer.

I dag tar jeg med meg tre twittermeldinger som viser en fantastisk gjeng! (Med fare for å ha glemt noen) Har du dem ikke med i din twitterfeed mangler du noen viktige.  Dette er levende mennesker som står på, som finnes der ute, mennesker som #girsegikke

Bloggen

Bloggen feirer 6. januar ett år og runder 30.000 visninger. For meg er dette den viktigste kilden til synlighet som var mitt mål da jeg startet i Sosiale Medier.

Det gledeligst er at Søkemotor er det som i dag topper statistikken for henvisninger inn til bloggen. Så kommer Facebook og Twitter hakk i hel, med Linkedin som nummer 4, men med kun 5,5 % av henvisningene. Google+ ligger langt nede med under 2% av hensvisningene.

Bloggposten med gode råd til medarbeidersamtalen, skrevet 8.februar 2013, er fortsatt den mest leste, den har daglig besøk av 3-5 personer.

Gode råd til Medarbeidersamtalen
Gode råd til Medarbeidersamtalen

 

Neste topp 5 bloggposter

#narrensidsel

  1. 10 grunner til hvorfor du ikke er en Leder og 6 Lederegenskaper du kan utvikle
  2. 50+ Utdatert eller Beste Årgang?
  3. Organisasjonsrådgiveren har mottatt en jobbsøknad, kan du hjelpe?
  4. Indre og Ytre Motivasjon – Valg av Ledelsesfilosofi
  5. Mistrivsel på jobb – mitt ansvar?

Linkedin

Linkedin rusler og går 😉 Har 60 % økning i antall kontakter og vurderer dette nettverket som det mest aktuelle i forhold til salg av mine tjenester. Mange av dagens og potensielle kunder er generelt lite tilstede i Sosiale Medier, men Linkedin er første porten inn. Stort fokus på rekruttering har gitt Linkedin en “musthave” status.

For meg er det mest spennende her, ny egen bedriftsside som nå har 60 følgere. Den gir meg god anledning til å fokusere på egne tjenester, blir spennende å se om det gir seg utslag i salg. Følg med du også HER

Slideshare

9 presentasjoner og 1 dokument har tilsammen 11.300 visninger, her topper presentasjonen om Lederegenskaper. Dette er en flott plass å synliggjøre egen kompetanse og ikke minst de tjenester jeg leverer.

Google+

På Google+ har jeg lært utrolig mye, har truffet mange engasjerte fantastiske mennesker. 1150 mennesker har meg i sine kretser, en økning på vel 200%. Dette er allikevel det stedet jeg “sliter” med å finne meg til rette. Har laget til egen gruppe om Ledelse og Organisasjon som har 161 medlemmer, men finner “liksom” ikke nøkkelen til engasjement. Har også her egen bedriftsside, hvor jeg ikke har gjort så mye. Den bør få fokus inn i 2014.

Det blir jo skrevet endel om at vi som bedrifter må finne oss til rette på Google+, så har ikke gitt opp enda 🙂

Organisasjonsraadgiveren.no

Det viktigste endringen for min del er nok egen bedriftsside adskilt fra denne bloggen. Her kan bedrift og egne tjenester ha fullt fokus. Det kjennes bedre i mailsignatur og nyhetsbrev å sende ut fra bedriftsside som kan flagge selskapsnavn, logo, kunder og leveranser.

Da jeg er i startgropen for å se om det er interesse for kurser er det spennende å følge statistikker og reelle kontaktforespørsler fremover. Meld deg på Nyhetsbrev du også.

Om jeg fremover kommer til å holde dem adskilt er jeg ikke sikker på, har du innspill til hva som er smart å gjøre så hører jeg gjerne fra deg!

Alle de andre

Instagram PinterestStorifyQuoraVimeo – Rebelmouse – Tumblr

Det er mangt og mye en kan engasjere seg i.

Instagram er morsomt – Pinterest en fin oppslagstavle – Storify en god plass å oppsummere en hendelse i sosiale medier på over tid – Quora har jeg ikke helt fått tak i  – Vimeo en grei plass å vise videoer – RebelMouse fungerer godt som en levende oppsummering av det jeg foretar meg i Sosiale Medier – Tumblr er en enkel blogg – Kan ikke se at noen av disse gir Organisasjonsrådgiveren annet enn – “Jøss, er hun der også” 😉

– Om 5 år er de kanskje alle glemt, så følg med!

Fremtiden er Digital og Sosial

Med ny #kjoleforskole 🙂

Nytt år med blanke ark – Godt år!

Suksess er ikke endelig, nederlag er ikke fatalt: Det er motet til å fortsette som teller!

2 thoughts on “Året 2013 for Organisasjonsrådgiveren i Sosiale Medier – Hva engasjerte deg og Topp 5

  1. Pingback: Året 2013 for Organisasjonsrådgiver...

  2. Pingback: Kunsten å være ekte! | Eirik om sosiale medier

Kommenter gjerne