Året 2014 for Organisasjonsrådgiveren i sosiale medier

statistikk sosiale medier

Her kommer oppsummeringen av året 2014 i Sosiale Medier, hva som engasjerte deg som leser sammen med mine tanker og vurderinger.

Facebook Organisasjonsrådgiveren

Gir Informasjon, Inspirasjon og Tips om ledelse og organisasjonsutvikling i din Facebook strøm [spider_facebook id=”1″]

Facebooksiden Organisasjonsrådgiveren har i dag  vel 1000 følgere. Noen kroner er lagt i sponsede oppdateringer, særlig inn til bloggen.

Likealyzer 12 januar 2015
Gå til Likealyzer og se hvordan det står til i dag. Endrer seg hele tiden 🙂

Engasjementet varierer, men skal vi tro Likealyzer så holder jeg tritt med bransjekollegaer. 12. januar 2015 var jeg  under “consulting/business services” på toppen av den norske pallen 🙂

Facebook rekkevidde 13 og 14

Posten som engasjerte mest var min videohilsen fra Vilanova i La Geltru  med en rekkevidde på 18616.

[Tweet ““There’s a sunrise and a sunset every single day, and they’re absolutely free. Don’t miss so many of them.” ― Jo Walton”]

Størst organisk rekkevidde, 5968 fikk historien til Øystein Bonvik som sa ifra seg sitt lederverv. – “Jeg vil jo ikke si at vi som er som meg er dårlige mennesker, men mer at vi kan brukes til andre ting enn å lede folk”, sier Bonvik.

Twitter @landsnes

Jeg følger i dag 2624 twitrere som fortsetter å engasjerer meg med stor kunnskap, humor og delingsglede. Gode diskusjoner som av og til resulterer i bloggposter som Død over prestasjonsmålinger og rangering.

https://twitter.com/LindaLaiProf/status/511130664520146944

Mange synes twitter er vanskelig å få tak på. Mine råd er: 

  • Gå i dialog, prat med folk 🙂
  • Finn lister hos twitrere som er engasjert i det samme som deg og abonner på dem.
  • Tweetdeck er også et uvurderlig hjelpemiddel til å få oversikt over twitterstrømmen.
  • Jeg sender artikler jeg ønsker å dele til bufferapp som da automatisk sender ut oppdateringer til mine valgte sosiale medier. (Ikke alle liker det, men for meg er det et godt verktøy om man bare følger med)

Bloggen

Bloggen feiret to år den 6. januar og rundet 60.000 visninger. For meg er dette den viktigste kilden til synlighet. Har jobbet endel med Søkemotoroptimalisering etter at jeg gikk over på egen server i april. Henvisningene fra søkemotorene er nå på 45%.

Innstikket WordPress SMO fra Yoast er til god hjelp, gir meg røde, gule og grønne lys; sånn for “dummies” 🙂 Men bør nok ha meg et kurs både i SEO og Google Analytics i løpet av 2015.

Henvisninger til ingfridlandsnes

Antall blogginnlegg har gått drastisk ned fra 59  i 2013 til 25 i 2014. Klarte allikevel å holde samme visningstall, men skal jeg få flere lesere så må nok aktivitetsnivået opp igjen. Erfarer vel som andre at de fleste bloggposter ikke klarer å engasjere over tid.

Elisabeth Eide har skrevet 6 bloggposter og har sin helt egen side: Generasjon Y har ordet. Bloggposten hun skrev om Drømmejobben topper 2014 statistikken 🙂

Bloggposten Gode råd til medarbeidersamtalen, skrevet 8. februar 2013, er fortsatt den mest leste. Den hadde i 2014 et daglig besøk på 13,4 personer. Synes det er mye, jeg 😉

5 på topp i 2014

1. Drømmejobben Elisabeth sin bloggpost lever etterhvert sitt eget liv på Google – utrolig GØY!
2. Død over prestasjonsmålinger og rangering Et blogginnlegg inspirert av gode twitterdialoger!
3. Ønsker dere å utvikle ledere hos dere? Nytt lederutviklingsprogram trenger #referansekunde – Interessert? Et viktig innlegg for meg og min bedrift!
4. Er du opptatt av Personlig Kvalitet i din jobb? Har vi ikke alle et eget ansvar for leveransen på jobb?
5. Opp og ned og opp igjen Elisabeths vei fra Student til Arbeidstaker

Var jo utrolig kjekt å bli spurt av PF Innovativt Nettverk om å være i “sofaen” sammen med Nils Apeland og Heidi Nordby Lunde med Even Sandvold Roland som ordstyrer. Det ble en god diskusjon om blogging og bloggermakt. Jeg blogget litt på forhånd: Hvorfor blogger jeg? og PF Innovativt Nettverk oppsummerte med All (blogger) makt i denne sal!

Linkedin Organisasjonsrådgiveren

Linkedin er fortsatt det mest aktuelle medie i forhold til salg av mine tjenester. Kundene mine er generelt lite tilstede i Sosiale Medier, men Linkedin fungerer. Jeg skaper synlighet og bevissthet om meg og selskapet mitt på Facebook og Twitter, så høster jeg på linkedin 🙂

[Tweet “Jeg skaper synlighet og bevissthet om meg og selskapet mitt på Facebook og Twitter, så høster jeg på linkedin :-)”]

I 2014 hadde jeg tre bloggposter direkte på Linkedin, alle tidligere publisert her på bloggen. Det som er spennende er at det på alle tre har vært et større engasjement med “tommel opp” og kommentarer enn både på Facebook og her på bloggen.  Kanskje dette er veien å gå videre?

Linkedin posts

Slideshare Ingfrid Landsnes

13 presentasjoner og et dokument har tilsammen 25140 visninger. Her topper fortsatt presentasjonen 6 grunnleggende Lederegenskaper som krever hverken ferdigheter eller talent

Slideshare
Trykk på bilde og gå rett til Slideshare

 Ingfrid Google+

Det har for meg vært et stille år på Google+ men holder fortsatt liv i gruppa Bedre Ledelse. Selskapsiden har jeg styrt litt med, måtte slette etter feil navn…. opps… men det sises vel at på Google må en være… så da så! Er på plass både som selskap og privatperson, men lite aktiv 🙂

Nyhetsbrev fra Organisasjonsrådgiveren

Jeg bruker Mailchimp til å sette opp og sende ut nyhetsbrevene. I 2014 ble det 5 utsendinger, har markedsført det mer, noe som har resultert i økt antall abonnementer på listen. Listen er i dag på 254 navn, det kommer fire, fem nye hver uke og er fornøyd med det. Meld deg på her!

Nyhetsbrev
Her kan du lese nyhetsbrevet som ble sendt ut for å ønske God Jul

 Sånn ellers….

Hadde et lite øyeblikk hvor jeg hadde to nettsider; bloggen på ingfridlandsnes.com og bedriftside på organisasjonsraadgiveren.no Det fungerte dårlig – gikk tilbake til en side og valgte å fortsette med ingfridlandsnes selv om selskapet mitt heter Organisasjonsrådgiveren. Jeg har opparbeidet meg et navn og det er det egentlig bare å ta vare på 🙂

Tidlig i 2014 var jeg ute i sosiale medier og søkte etter #referansekunde for lederprogrammet mitt! Utrolig gøy når det før påske ble napp hos Eureka Pumps. Det er en historie du kan følge her på bloggen. Jeg har lagt hode på blokka og er åpen om de tilbakemeldingene jeg får. LÆRERIKT og kan absolutt anbefales når du er i ferd med å utvikle et nytt konsept.

Når det så kommer tilbakemeldinger som dette så gir jo det utrolig energi til å fortsette!

“Kursholder lager rom for åpenhet, blir mer nysgjerrig på enkelte fagfelt, gjør det interessant på en veldig bra måte.”

“Samspill hvor alle ble involvert var veldig bra”

“Kombinasjonen mellom forelesning og praktiske øvelser, og at foreleseren valgte å bruke tid på det som ble oppfattet som mest relevant for gruppa. God og trygg stemning i gruppa.”

“Improvisasjonsteater fungerer bra sammen med aktuelle problemstillinger – veldig tydelige resultater.”

Det er mangt og mye en kan engasjere seg i. Snapchat får jeg ikke dreisen på, selv om kjekke unge gutter på “twitterjulebord” (ja, de to – Christoffer og Stian som sitter pent “in front”) lærte meg at jeg faktisk ikke trengte å vente på at et bilde er ferdig før du ser neste … du kan nemlig trykke deg videre… Hehe… Opps… mye tid spart 😉

Takk for et flott år, takk for engasjement, læring og dialog! Sees i 2015! 🙂

Kommenter gjerne